Mihaela Buzărnescu a spulberat-o Alison Riske. Românca e în semifinale la Hobart

Mihaela Buzărnescu a reuşit joi, un meci fantastic în sferturi la Hobart. Românca a învins-o pe americanca Alison Riske şi s-a calificat în premieră în semifinalele turneului australian.

Mihaela Buzărnescu continuă seria victoriilor la Hobart. Românca a reuşit o victorie senzaţională în faţa americancei deşi a început meciul cu stângul şi era cât pe ce să piardă primul set.

Mihaela Buzărnescu a câştigat în mod dramatic primul set, după o oră şi 4 minute de joc spectaculos cu Alison Riske. Românca şi-a pierdut serviciul la 2-2, a fost condusă cu 4-2, 5-3 şi 5-4, dar a reuşit spectaculos să revină îns et, să-i anuleze adversarei cinci mingi de set şi s-a impus în tie-break cu 7-5.

După un set dramatic, Buzărnescu s-a dezlănţuit în setul doi unde s-a impus cu 6-1 şi s-a calificat în careul de aşi la Hobart. Românca şi-a asigurat victoria în două seturi, scor 7-6(7-5), 6-1, după o oră şi 30 de minute de joc.

Este a doua semifinală WTA a carierei pentru Buzărnescu, după cea pierdută în 2017 la turneul de la Linz. În semifinale la Hobart, Buzărnescu va juca cu Lesia Tsurenko.

Calificarea în semifinale îi asigură româncei 110 puncte WTA şi un cec în valoare de 11.500 de dolari. În timp ce juca la Hobart, la Melbourne, organizatorii Australian Open efectuau tragerea la sporţi. Buzărnescu nu a avut prea mare noroc, va juca cu a doua favorită, Caroline Wozniacki.