Mihaela Buzarneacu a reușit vineri, o victorie uluitoare în turul trei la Roland Garros. A invins-o în doua seturi, scor 6-3, 7-5, pe Elina Svitolina, a patra favorita a turneului.

Ce nu a reușit Halep în finala de la Roma, a izbutit Buzărnescu  în turul trei la Roland Garros.

Mihaela Buzărnescu a făcut un prim set senzaţional. Românca a reuşit două break-uri şi şi-a adjudecat primul set cu 6-3, după doar 35 de minute de joc cu Elina Svitolina, favorită patru la Roland Garros.

În setul doi, la scorul de 1-1, Buzărnescu şi-a pierdut pentru prima dată serviciul însă românca a făcut imediat re-break şi a egalat scorul la 2-2, abia cu a patra minge de re-break. Românca a avut u game complicat apoi, pe propriul serviciu, reuşind să preia conducerea în set cu 3-2, după ce i-a anulat trei mingi de re-break lui Svitolina. La 3-2, Buzărnescu a ratat o minge de un nou break care ar fi ajutat-o să se distanţeze faţă de Svitolina. Din păcate, la 4-4, Buzărnescu şi-a pierdut serviciul şi Svitolina a ajuns în postura de a servi pentru câştigarea setului doi. Însă Buzarnescu nu s-a dat bătută și  a făcut re-break. Apoi si-a făcut serviciul so la 6-5 a revenit spectaculos pe serviciul adversarei de la 40-15 și a câștigat setul cu 7-5.

În optimi de finală, Mihalea Buzărnescu va juca cu americanca Madison Keys.

Pentru calificarea în optimi de finală, Mihaela Buzărnescu are asigurat un cec în valoare de 222.000 de euro şi 240 de puncte WTA.