Michael Pascale, bucătarul recomandat de celebra publicație americană, New York Times, a fost desemnat luni seară, la Antena 1, marele câștigător al emisiunii ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” și a plecat acasă cu un cec de 50.000 de euro.

Michael Pascale și-a adjudecat luni seară, trofeul cele de-a doua ediții a show-ului culinar difuzat de Antena 1.

Întrebat ce va face cu premiul pe care l-a câștigat, Michael Pascale răspunde: Acest premiu mă va ajuta să îmi deschid propriul restaurant și să organizez evenimente.

De asemenea, acești bani îl vor ajuta să revină în țara sa natală și să-și construiască un viitor aici.

Bineînțeles că mă stabilesc în România, pentru asta am venit aici, această emisiune este o rampă de lansare în cariera mea în Romania”, spune bucătarul câștigător.

Michael are chiar un nume pentru viitorul său proiect, semn că e nerăbdător să se apuce de treabă.

„Vom deschide o firma care se va numi „La Fable Divine”. Se va ocupa cu evenimente și va oferi consultanță pentru restaurante”, precizează Michael.

Michael Pascale a fost recomandat de prestigioasa publicaţie New York Times la show-ul românesc ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, de la Antena 1.

Numele său şi al restaurantului din Franţa unde a lucrat ca chef se regăsesc pe o listă a celor mai interesante locuri din Europa întocmită de ziarul american.

Aşa se face că bucătarul de la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” apare în articolul intitulat ”Comori ascunse ale Europei”, ca recomandare gastronomică.

Articolul din New York Times îi sfătuieşte pe cei care ajung la Paris să nu rateze o masă la bistro-ul Pouic Pouic, acolo unde se pot răsfăţa cu preparate precum terrine de foie gras, paste nero si seppia cu scoici, omlete variate sau vită, toate semnate de chef Michael Pascale.

Ziarul american mai precizează că oricine vine să mănânce acolo îl poate vedea pe tânărul chef de origine română în acţiune, pentru că bucătăria la vedere permite oricui sa vadă cum iau naştere cele mai rafinate gusturi.

Michael a început să gătească din copilărie împreună cu mama sa. A urmat cursuri de specializare în gastronomie franţuzească atunci când s-a stabilit în Franţa.

În 1994 a plecat împreună cu părinţii lui. Tătăl este rugbyst şi mama gimnastă. Mai are o soră, Cristina, în vârstă de 29 de ani. S-a mutat cu părinţii în Normandia prima dată şi apoi au început să se mute întâi în sudul Franţei, apoi în Anglia, apoi în Alpi, apoi la Paris. Mama locuieşte în prezent în Normandia, unde predă gimnastică ritmică şi tatal este în Alpi, unde lucrează ca inginer, în vreme de sora lui Michael este profesoară de înot în Franţa.

Părinţii sunt divorţaţi, au divorţat la doi ani după ce au plecat din România, iar după divorţ Michael a rămas cu tatăl lui şi sora lui cu mama. La 15 ani Michael a urmat o şcoală de contabilitate, dar s-a lăsat de ea pentru că nu i se potrivea. A ajuns la Saint Tropez ca ajutor de bucătar. Apoi a încercat să ajungă bucătar, însă şi-a dat seama că în Franţa fără studii nu va reuşi să facă nimic. Aşa că s-a întors în Normandia şi şi-a luat diploma de bucătar.

A început apoi să lucreze ca chef de partie timp de un an şi jumătate. e trei ani ş jumăate lucreazăca chef. S-a hotărât să se întoarcă în România să încerce şi aici o carieră în domeniu. A avansat foarte repede în Franţa şi a ajuns destul de departe pentru vârsta lui. Visul lui este să aibă restaurantul propriu, în care să servească mâncare sănătoasă.

Chiar dacă s-a clasat pe locul al doilea, Maria s-a declarat foarte mândră că a reușit să ajungă atât de departe în această competiție care i-a dovedit încă o dată că drumul ei trebuie să continue în această direcție. Deși nu a câștigat premiul cel mare, Maria a fost premiată cu un stagiu de pregătire la una dintre cele mai prestigioase școli culinare din lume, Alma.

Finala ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” a fost un prilej de reîntâlnire a tuturor concurenților din acest sezon, care au ajutat fiecare cu priceperea și dăruirea lui la realizarea unui service cât mai eficient. Pentru ultima dată în acest sezon concurenții s-au bucurat unii de alții sau, dimpotrivă, și-au aruncat mici ironii. În final, toată lumea a fost încântată de participarea la acest proiect care i-a făcut mai siguri pe ei și pe drumul pe care-l au de urmat.

Tavi Oprea a câștigat pe 23 decembrie 2014, trofeul și marele premiu al primei ediții a show-ului culinar ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” de la Antena 1.