Metroul din Bucureşti a deraiat. Trenul a scăpat de sub control

O garnitură de metrou a deraiat sâmbătă dimineaţă la Depoul Berceni. În urma acestui incident două vagoane au sărit de pe şine şi au rămas suspendate la aproximativ doi metri înălţime faţă de nivelul căii ferate.

Garnitura de metrou care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie, iar două vagoane au sărit de pe şine.

Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că, sâmbătă, un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condiţiilor meteorologice.

„Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, în hală, din cauza condiţiilor meteo. S-au făcut manevre pentru a-l introduce în depou. Din păcate, trenul de metrou a intrat în tracţiune şi a tras după el locomotiva. (…) Trebuia garat afară. Nu l-am putut gara afară din cauza gheţii. S-a luat decizia să fie garant în depou. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informaţiile şi se desfăşoară operaţiunile, cercetarea conform operaţiunilor legale în vigoare. N-aş zice că este defecţiune tehnică. S-ar putera să fie o manevră greşită. (…) Vatmanul prezenta o contuzie şi preventiv a fost dus la Spitalul Baltasar. Dispecerul, conform procedurilor, a anunţat ISU – nu avea de unde să ştie dacă s-a întâmplat ceva. ISU a ajuns foarte repede şi s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu ştiu (cât experienţă are mecanicul de locomotivă – n.red.), dar toţi mecanicii de locomotivă sunt cu experienţă. Nu ştiu (cât le va relua să repună trenul în circulaţie – n.red.). Circulaţia se desfăşoară normal”, a afirmat Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Trenul nu circula cu călători şi nu a fost pusă în pericol siguranţa circulaţiei.

Vatmanul este, la ora transmiterii ştirii, în ambulanţa SMURD, prezentând o contuzie.

La faţa locului acţionează Detaşamentul Special de Salvatori şi Detaşamentul Apărătorii Patriei.