Florin Mergea și Dominic Inglot bagă spaima în liderii clasamentului mondial de dublu masculin. Românul și britanicul i-au învins a doua aoră în 2015, pe americani, în sferturi de finală la Dubai.

Florin Mergea și Dominic Inglot s-au calificat în premieră în semifinale la Dubai, după ce au dispus în trei seturi, de principalii favoriți ai turneului de dublu masculin, frații Bryan.

Mergea și Inglot, s-au impus în trei seturi, scor 7-6(8-6), 2-6, 10-8, după o oră și 21 de minute de joc.

În primul set, la scorul de 3-3, perechea româno-engleză a ratat o minge de break, astfel că pe rând cele două perechi și-au făcut serviciul și astfel s-a ajuns la tie-break. Unde, Mergea și Inglot au fost conduși cu 3-0, 4-1 și 5-2, dar au reușit egalarea la 5-5, apoi au trecut în avantaj și au ratat o primă minge de set pe serviciul americanilor. La 6-6 în tie-break au făcut re-break și apoi au închis setul cu 8-6, după 43 de minute de joc.

Și după ce au cedat setul doi cu 2-6, Mergea și Inglot s-au impus cu scorul de 10-8 în super tie-break.

Este cea de-a doua victorie consecutivă a lui Mergea și Inglot, în fața americanilor Bob Bryan și Mike Bryan, după cea din optimi de la Australian Open 2015.

Americanii deja au prins frică de cuplul Mergea – Inglot, întrucât sunt singurii care i-au învins de două ori la rând în mai puțin de o lună de zile.

Calificarea în premieră în semifinale la Dubai, le asigură lui mergea și Inglot, un cec în valoare de 31,730 de dolari și câte 180 de puncte ATP.

În semifinale, Mergea și Inglot vor juca cu perechea formată din Aisam-Ul-Haq Qureshi și Nenad Zimonjic.

În semifinale s-au calificat azi și Horia Tecău și Jean Julien Roier, care au trecut în sferturi de perechea formată din Robert Lindstedt și Marcin Matkowski.

Dacă o țin tot așa cu rezultatele, Florin Mergea și Dominic Inglot, aflați în prezent pe locul patru în clasamentul pe 2015, au mari șanse să meargă la Truneul Campionilor de la Londra, alături de Horia Tecău și Jean Julien Rojer, aflați pe locul doi în ierarhia pe 2015.