Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie de la Timișioara a efectuat joi dimineață percheziții la casa lui Sorin Frunzăverde de la Reșița, într-un dosar privind alegerile prezidențiale din 2014.

Procurorii DNA au dat buzna joi dimineață la reședința Președintelui Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, pentru a demara cercetări într-un dosar privind votul de la alegerile prezidențiale din 2014.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2014. În cursul zilei de 14 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații situate în județul Caraș – Severin, din care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Sorin Frunzverde este acuzat de procurori că a forțat primari să adune voturi pentru Iohannis.

În momentul în care la poarta casei șefului CJ Caraș Severin a ajuns echipa de procurori, o bătrână le-a deschis poarta. Procurorii DNA i-au spus că au mandat de percheziție, iar bătrâna i-a invitat în curte spunându-le:  Intrați că e doamna acasă, Bine că nu ați venit cu mascații că picam toți în fund.

Sorin Frunzăverde nu era la domiciliu, întrucât se afla la o întâlnire cu primarii și secretarii de comune la Băile Herculane.

Sorin Frunzăverde s-a născut 26 aprilie 1960 în oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin. El a intrat în politică imediat după Revoluţia din 1989, ajungând în anul 1993 preşedintele Partidului Democrat, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL.

Din data de 7 aprilie 2012 ocupă funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

Sorin Frunzăverde este inginer de meserie şi a obţinut două doctorate: în anul 2000 un doctorat în Management la Universitatea de Vest din Timişoara şi altul în anul 2004 în Ştiinţe Militare obţinut la Universitatea Naţională de Apărare.

În perioada 1985 – 1991 a fost inginer la Combinatul Siderurgic din Reşiţa, judeţul Caraş- Severin, iar din anul 1992 până în 1996 a fost ales consilier judeţean al judeţului Caraş- Severin. În perioada 1991- 1996 a mai ocupat şi funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin.

În următorul mandat, timp de un an, în perioada 1996-1997 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin, iar din 1997 până în anul 1998 a fost ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în perioada aprilie-decembrie 1998 fiind ministrul Turismului. În ultimii doi ani de mandat, între anii 1998 – 2000, Frunzăverde s-a întors pe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin, iar în perioada martie – decembrie 2000 a fost din nou ministru, de data aceasta al Apărării Naţionale.

În mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Caraş – Severin, iar din 2004 până în 2006 a ocupat din nou fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin. S-a întors apoi la Ministerul Apărării pentru mai puţin de un an, în perioada octombrie 2006 – aprilie 2007.

Sorin Frunzăverde a fost şi parlamentar european în perioada decembrie 2007 – iunie 2008. În 20 iunie 2008, până la final de mandat, în 2012 a ocupat din nou fotoliul de preşedinte al CJ Caraş- Severin. În iunie 2012, a fost reales pe aceeaşi funcţie pe care o ocupă şi în prezent, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin.