Mehmet Yılmaz Ak, întunecatul procuror Pars din “Secrete de familie”, pictează în timpul liber

Mehmet Yılmaz Ak, actorul care îl interpretează pe procurorul Pars în serialul fenomen “Secrete de familie”, difuzat de miercuri până vineri, de la ora 20.00, la Kanal D, a dezvăluit o latură artistică neașteptată, acesta expunând, pe pagina sa de Instagram o serie de picturi, realizate chiar de el.

            Mehmet Yılmaz Ak, cunoscut pentru abilitatea sa de a da viață personajelor negative, a găsit o altă modalitate de a-și exprima creativitatea în timpul pandemiei. În această perioadă dificilă pentru întreaga omenire si-a transpus emoțiile și gândurile sale pe pânză, creând adevarate opere de artă în care individul și efemeritatea vieții sunt teme centrale. Cu o abilitate remarcabilă, el combină imaginația cu realitatea, transformându-si trairile în creații cu adevărat uimitoare, de factură suprarealistă. Actorul a povestit pentru presa din Turcia cum a inceput, în pandemie, să producă imagini digitale, inspirat de artistul Bob Ross; apoi s-a apucat de pictat in acryl, vopsea si ulei, dorindu-și pe mai departe sa își dezvolte acest talent descoperit recent.

Mehmet Yılmaz Ak, în vârstă de 36 de ani, este originar din Diyarbakır și este cel mai mic dintre cei șase copii ai familiei sale. După înscrierea la Universitatea Ege, Departamentul de Relații Internaționale, a ales să urmeze Facultatea de Teatru a Universității Kadir Has, pe care a absolvit-o cu succes. Teatrul a fost prima sa dragoste, iar în timpul facultății, el a fondat trupa “Teatrul Non”. Cariera sa actoricească a debutat pe scenă, apoi în televiziune cu un rol în serialul “Ben de Özledim”. De-a lungul anilor, a interpretat numeroase roluri, atât în piese de teatru, cât și în seriale și filme. Cu toate acestea, puțini știu că Mehmet Yılmaz Ak a debutat cu succes și ca dramaturg, piesa sa “5. Basamak” fiind distinsă cu mențiunea de onoare la Concursul de Dramaturgie al Editurii Mitos în 2008.