Sănătatea danturii și îngrijirea atentă a acesteia reprezintă aspecte pe care fiecare dintre noi ar trebui să le urmărească în mod constant. O dantură sănătoasă are un aspect plăcut și oferă un plus de încredere în sine persoanei ce o deține, care va putea oricând să zâmbească cu încredere. Obiectivul dedicat al specialiștilor clinicii MegaSmile este exact acesta: garantarea unui zâmbet frumos și sănătos pentru fiecare pacient.

Uneori, chiar dacă respectăm toate regulile ce țin de igiena și îngrijirea danturii, tot își fac apariția diverse probleme asociate cu aceasta. Pentru a preveni apariția acestor probleme, dar și pentru a găsi soluțiile potrivite, se recomandă păstrarea unei igiene orale corecte și respectarea celor două vizite anuale pentru controalele stomatologice periodice.

Profesioniștii ce activează în cadrul rețelei de clinici Stomatologice MegaSmile sunt recunoscuți pentru calitatea lucrărilor realizate, lucrări ce reușesc de fiecare dată să readucă zâmbetul pe orice chip. În continuare vă vom prezenta tipurile de servicii oferite la MegaSmile, alături de avantajele considerabile de care poate beneficia oricare dintre pacienții ce aleg această clinică stomatologică pentru rezolvarea diverselor probleme legate de dantură.

Tratamentul cariilor și estetica dentară – obiective îndeplinite cu succes la MegaSmile

În vederea obținerii unei danturi cu un aspect plăcut și sănătoasă, se impun atât tratamentele de estetică dentară, cât și tratarea celor mai frecvente afecțiuni dentare – cariile.

În urma unor studii, s-a constatat că, la nivel mondial, peste 50% din populație se confruntă cu probleme asociate cu cariile. Motivele pentru care acestea își fac apariția sunt diverse: poate fi vorba despre igiena necorespunzătoare, alimentația improprie sau un stil de viață pur și simplu haotic, care nu ne mai permite să ne îngrijim cum se cuvine de dantură.

La oricare din clinicile stomatologice din rețeaua MegaSmile, tratamentul cariilor este realizat cu mult profesionalism, tocmai pentru ca astfel de probleme să nu se agraveze. Profilaxia dentara, restaurarea porțiunilor afectate și consultațiile periodice asigură astfel oricărui pacient Megasmile un zâmbet frumos, sănătos și de durată.

Odată rezolvat inconvenientul cariilor dentare, există posibilitatea ca dantura să nu se prezinte totuși în maniera dorită. Poate fi vorba despre o culoare nu tocmai albă și strălucitoare, de anumite pete sau de placă bacteriană care, odată netratată, poate afecta considerabil dantura pe termen lung.

În vederea înlăturării acestor inconveniente, specialiștii MegaSmile pun la dispoziția tuturor servicii de estetică dentară, printre care pot fi enumerate:

 • remodelarea și cosmetizarea smalțului
 • înlăturarea plăcii bacteriene, a depunerilor și petelor de pe dantură
 • albire dentară prin tratamente ce pot fi efectuate atât la cabinet, cât și la domiciliu
 • detartraj sub și supragingival
 • realizarea de fațete dentare
 • realizarea de coroane dentare ceramice, pe suport din zirconiu
 • accesorii dentare pentru îmbunătățirea aspectului dinților (stras dentar)

Toate aceste tratamente au la MegaSmile un singur scop: de a readuce un zâmbet plin de încredere și strălucitor pe chipul oricui.

Implantul dentar cu ajutorul tehnologiei moderne la Megasmile

Datorită unei igiene dentare necorespunzătoare ori a întârzierii tratamentului cariilor, se ajunge într-un anume punct: oricine poate ajunge la pierderea unuia sau mai multor dinți.

Lipsurile la nivelul danturii provoacă disconfort pe planuri multiple. În primul rând, persoana în cauză nu mai are aceeași încredere de a zâmbi și de a vorbi în public, în condițiile în care lipsa unuia sau mai multor dinți este vizibilă și deranjantă.

Pe de altă parte, chiar și pierderea unui singur dinte duce la o serie de complicații la nivelul anatomiei aparatului masticator. Odată ce se pierde un dinte, cei alăturați au tendința să migreze și își pierd stabilitatea în cadrul întregii danturi. De asemenea, în majoritatea lipsurilor dentare, porțiunea de maxilar în cauză înregistrează o resorbție osoasă, afectând în timp integritatea osului maxilar.

Din toate aceste motive, fiecare lipsă trebuie suplinită, iar rețeaua de clinici stomatologice MegaSmile oferă soluția perfectă: serviciile de implantologie dentară.

În cazul în care unele persoane ar putea avea nelămuriri sau rețineri cu privire la implanturile dentare, specialiștii Megasmile ne-au oferit câteva lămuriri, prezentând o serie de atuuri deținute de implanturile dentare realizate în cadrul clinicii.

Implanturile dentare sunt realizate  din materiale 100% biocompatibile. Fără îndoială inserția unui implant dentar trebuie să aibă o rată de succes cât mai mare. Acest obiectiv este bifat cu succes de implanturile dentare realizate la MegaSmile, întrucât materialele din care acestea sunt realizate sunt 100% biocompatibile.

Titanul este folosit pentru a integra perfect implantul în cadrul osului maxilar, prin fixarea șurubului realizat din acest material în osul maxilar. Procesul de osteointegrare este rapid, biocompatibilitatea titanului asigurând o fuziune perfectă între implant și os.

Implantul dentar susține sănătatea și integritatea structurală a cavității bucale. După cum am prezentat și anterior, lipsa unui dinte atrage după sine migrarea celor alăturați, concomitent cu resorbția osoasă inevitabilă. Prin implantare, se păstrează și se consolidează integritatea structurală a aparatului masticator, într-o manieră foarte similară cu comportamentul rădăcinilor dinților naturali.

Dinții artificiali implantați păstrează aspectul dinților naturali. Mulțumită tehnologiei de ultimă generație, rețeaua de clinici stomatologice MegaSmile din București poate realiza implanturi dentare care se comportă identic cu dinții naturali. Atât la nivel estetic, prin forma și culoarea similară dinților naturali existenți, cât și prin integrarea optimă în osul maxilar, implanturile nu se diferențiază deloc, în majoritatea cazurilor nefiind posibilă o deosebire a lor. Beneficiarul unui implant dentar MegaSmile va putea vorbi, zâmbi și mânca fără probleme, ca și cum dintele sau dinții implantați ar fi naturali.

Rata de reușită a implanturilor dentare este de peste 90%. Mulțumită experienței specialiștilor Megasmile, dar și tehnologiei moderne și a biocompatibilității materialelor utilizate, procedura de implantare are șanse maxime de reușită.

Implantul dentar poate fi o soluție pentru toată viața. Prin toate elementele anterior enumerate, implanturile dentare mai capată un nou atu: durabilitatea. O lucrare dentară ce implică implanturi poate fi o soluție care să se susțină peste 10 ani. Dacă se respectă normele de igienă orală și se efectuează și vizitele periodice la stomatolog, un implant dentar MegaSmile poate să reziste chiar întreaga viață.

Lucrări profesionale de protetică dentară, realizate la clinica MegaSmile

Diversele probleme de natură dentară ce apar de-a lungul timpului se prezintă în multiple moduri. Poate fi vorba despre pierderea unuia sau mai multor dinți, poate interveni tocirea și subțierea dinților, ori apariția spațiilor interdentare.

Astfel de modificări ce apar la nivel structural afectează integritatea aparatului masticator, însă vestea bună vine tot de la MegaSmile: lucrările de protetică pot înlătura toate aceste neajunsuri.

Ce tipuri de probleme își găsesc rezolvare prin serviciile de protetică oferite în cadrul clinicii MegaSmile? Răspunsul este unul vast, specialiștii clinicii lămurindu-ne cu privire la acestea:

 • poate fi realizată o restaurare completă a legăturilor solide între dinți și maxilar
 • pot fi recondiționate structurile dentare afectate, pentru a prezenta din nou un aspect estetic plăcut
 • există posibilitatea realizării unor punți de legătură între dinți; acestea vor avea rolul de a susține aparatul masticator și de a suplini lipsurile la nivelul acestuia.
 • tocirea sau fracturarea superficială a coroanelor dentare reprezintă neajunsuri ce pot fi remediate prin procedura de fațetare
 • pacienții MegaSmile au de asemenea posibilitatea de a opta pentru proteze fixe, mobile sau mixte, în vederea înlăturării disconfortului dentar de orice tip, cauzat de boli parodontale, carii netratate sau chiar traume

Specializările multiple MegaSmile inlud și ramura ortodonției

Nu orice persoană poate spune că deține o dantură perfect sănătoasă, strălucitoare și aliniată corespunzător. În fapt, există un număr foarte mare de persoane care nu au probleme legate de sănătatea danturii, ci de modul în care sunt aliniați dinții.

Alinierea necorespunzătoare aduce numeroase neajunsuri, acestea făcându-se simțite dincolo de partea estetică. Asimetria dentară poate îngreuna masticația, poate provoca tocirea accentuată a dinților și poate afecta chiar conformația facială.

Serviciile de ortodonție existente în cadrul rețelei de clinici stomatologice MegaSmile acoperă o arie extinsă de neajunsuri ce își pot face apariția la nivelul alinierii danturii, printre care se numără:

 • neregularități de aliniere a unuia sau mai multor dinți
 • dinți înghesuiți sau care au erupt incorect și nu respectă aliniamentul restului danturii
 • spațierea interdentară
 • asimetria dentară – ce poate cauza diverse probleme la aparatul masticator
 • proeminență accentuată a unor dinți sau vizibilitatea redusă a altora
 • inconveniente ortodontice cauzate de extracții sau alte intervenții stomatologice anterioare

Fiecare dintre aceste situații își poate găsi o rezolvare, mulțumită specialiștilor în ortodonție din cadrul clinicii MegaSmile.

Pacienții pot opta pentru soluții diverse, de la aparate dentare fixe până la cele mobile, sau multiple alte tipuri de tratamente ortodontice care dau de fiecare dată cele mai bune rezultate. Trebuie făcute însă câteva precizări:

 • aparatele dentare mobile sunt utilizate, de regulă, pentru rezolvarea problemelor dinților de lapte sau a celor aflați în stadiu incipient de dezvoltare; astfel de aparate pot fi îndepărtate ușor chiar de către purtător și pot fi igienizate ușor.
 • aparatele dentare fixe reprezintă o soluție pentru remedierea problemelor ortodontice ale dinților definitivi; acestea nu pot fi înlăturate decât de către medicul stomatolog și trebuie purtate pentru perioade mai îndelungate; acest lucru nu înseamnă însă că vor provoca disconfort, întrucât se adaptează foarte ușor danturii și o corectează, în timp ce pacientul se acomodează rapid cu aparatul

Aparatură de top și servicii diversificate

implantInstrumentarul, aparatura și tehnologiile de care dispune rețeaua de clinici stomatologice Megasmile sunt de ultimă generație și garantează calitate la orice tip de intervenție care se efectuează în cadrul cabinetelor.

Dotările de top ajută experții MegaSmile să realizeze cele mai sigure intervenții stomatologice, care țin de:

 • tratamente dentare generale
 • servicii de estetică dentară
 • chirurgie dentară
 • tratamente ortodontice
 • parodontologie
 • protetică
 • implanturi dentare

Cu toate aceste specializări, rețeaua de clinici stomatologice Megasmile din București poate remedia orice afecțiuni, traume sau aspecte inestetice ale danturii. Desigur, fiecare procedură realizată este minim invazivă, nu provoacă deloc durere, disconfortul este la un nivel minim, iar zâmbetul de pe chipul pacienților va reveni astfel în cel mai scurt timp posibil.

MegaSmile – o clinică stomatologică prietenoasă cu orice tip de buget

Costul lucrărilor dentare reprezintă de foarte multe ori un element care pune pe gânduri orice pacient. Adesea se întâmplă ca unele intervenții chirurgicale sau reparatorii să aibă tarife exagerat de mari, însă nu acesta este și cazul clinicilor MegaSmile.

În fapt, cei care aleg serviciile stomatologice de top din cadrul acestei rețele de clinici pot beneficia de discounturi și oferte promoționale, de tarife potrivite pentru orice tip de buget.

Procedurile și intervențiile stomatologice realiate în cadrul clinicilor MegaSmile sunt prezentate cu lux de amănunte și în cadrul website-ului www.megasmile.ro, unde doritorii pot vizualiza detaliile complete cu privire la tarife, perioade de implementare a diverselor soluții și multe alte informații.

Rezumând toate ideile expuse anterior, concluzia nu poate fi decât una: rețeaua de clinici stomatologice MegaSmile din București reprezintă opțiunea ideală pentru oricine vrea să se îngrijească de sănătatea danturii, pentru a avea parte de acel zâmbet strălucitor și perfect.

zambet-frumos