Megalomanie pe banii românilor. Patriarhul Daniel și-a făcut un clopot gigant cu chipul său

Megalomanie pe banii românilor. Patriarhul Daniel și-a făcut un clopot gigant cu chipul său
loading...

Patriarhul Daniel a cheltuit jumătate de milion de euro din banii enoriaşilor pentru a face cel mai mare clopot din Europa ce va fi montat la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti. Clopotul de jumătate de milion de euro are inscripţionat pe el, chipul Prefericitului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Daniel şi-a făcut clopot cu chipul său pe el. Cel mai mare clopot din Europa ce va răsuna la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti, a fost făcut în Austria şi cântăreşte nu mai puţin de 25 de tone.

Clopotul gigant a costat 425.000 de euro, iar în total, toate cele şase vor ajunge la 550.000 de euro.

25 de experţi din toată Europa au muncit la realizarea clopotului Patriarhului Daniel. Pentru el s-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic. După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci. Pe el, apare și chipul Patriarhului Daniel.

Sunetul clopotului lui i-a impresionat chiar şi pe cei care l-au făurit, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului, se va auzi în aproape jumătate de Capitală.

Din Insbruk, clopotul va lua calea României şi va ajunge în Bucureşti pe 15 mai. Toate cele şase clopote vor fi o adevărată arhitectură a sunetului şi aici, vorbim despre un alt record. Sunetul lor va acoperi trei octave complete.

Categorii: ȘTIRI

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Comentarii

  1. Camelian Propinaţiu
    Camelian Propinaţiu 5 aprilie, 2017, 19:42

    Nu ne putem face de râs de frica miştocarilor şi bezbojnicilor. Din laica Franta a catedralelor, la intoarcere, şocanta saracia in obiective turistice a Capitalei. Oricâta zâzanie va implementa Necuratul in postromânism Catedrala Mantuirii Neamului tb terminata, chiar fara BOR, având a intra intr-un circuit TURISTIC ce va mai include Sofia (Catedrala Alexander Nevski), Patras (Catedrala Sf. Andrei), Belgrad (Catedrala Sf. Sava), Szeged (Catedrala Votiva), Budapesta (Szent István-bazilika, unde se simte si sudoarea iobagilor Ardealului), Esztergom (unde a fost arhiepiscop Nicolaus Olahus, – Primatial Basilica), Praga (Catedrala Sf. Vitus) si Cracovia (Catedrala Sfanta Maria si Catedrala Wawelului), cu final in Oas, Bucovina si Basarabia.

    Reply this comment

Scrie un comentariu

<