În timp ce sute de mii de român protestează la minus grade în stradă şi la îndemnul lui Klaus Iohannis,Preşedintele îi sfidează pe protestatari, relaxându-se la schi în Munţii Sebeşului, în Masivul Şureanu, în extremitatea sudică a judeţului Alba.

Ţara fierbe de proteste iar lui Iohannis îi arde de schiat în masivul Şureanu. După ce şi-a atins obiectivele şi a crescut în sondaje, redevenind popular, lui Iohannis puţin îi mai pasă acum de revendicările protestatarilor.

În timp ce românii protestează chiar şi pe ninsoare şi ger, îndemnaţi şi încurajaţi în demersul lor şi de Iohannis, Preşedintele României alege să-i sfideze mergând să se relaxeze la schi.

Şi nu doar relaxare prin schiere, Iohannis face şi baie de mulţime, fotografiindu-se cu turiştii.

O tânără din Sebeş s-a fotografiat cu Iohannis pe pârtia de schi din Munţii Sebeşului şi mai apoi a postat-o pe facebook.

‘Onoare pentru noi, onoare pentru ţară, #rezist’, a scris tânăra, care a adăugat că se simte „invincibilă” la Domeniul Schiabil Şureanu.

În imagine tânăra apare împreună cu un prieten lângă preşedinte, care este echipat în costum de schi.

Situat în ‘Elveţia României’, la 82 de kilometri de Sebeş şi la doar trei kilometri de Poarta Raiului, domeniul dispune de opt pârtii, cu diferite grade de dificultate şi lungimi, din care la acest sfârşit de săptămână sunt funcţionale şase.

În week-endul care urmează se anunță formarea unui miting-record, la care ar urma să vină și oameni din Banat, Timișoara și alte zone ale țării.

Protestele sunt anunțate pe facebook cu începere de la ora 15:00. Manifestanții au plănuit să alerge cu tricolorul pe străzile de la Guvern și să înconjoare de 21 de ori Piața Victoriei.

„După 10 zile maraton de proteste trebuie să le arătăm că nu renunţăm la această cursă a bunului-simţ, a eliberării şi a unei Românii mai bune. Sperăm ca la finalul maratonului să putem aduce vestea victoriei, să ne atingem scopul”, se arată pe pagina evenimentului.

Punctul culminat ar urma să fie  „Operaţiunea tricolorul”. La ora 21.00 protestatarii plănuiesc să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.