Mega Scandal | Ambasadorul Olandei la Bucureşti, filmat în timp ce petrecea cu penalii din România!

Început exploziv de an în România. Ambasadoarea Olandei în România, Stella Ronner-Grubacic, se află în centrul unui mega-scandal după ce Cancan.ro, a dezvăluit că a petrecut revelionul alături de familia omului de afaceri Nelu Iordache, condamnat în primă instanţă într-un dosar DNA. 

Ipocrizie maximă made în Olanda. Public critică legile justiţiei şi înfierează lupta împotriva corupţiei, iar în privat petrece cot la cot cu penalii de vază ai României. Hotelul Teleferic a găzduit în acest sezon multe vip-uri locale dar nu numai. Pe lângă diferiţi oameni de afaceri clienţi ai casei, vedete, politicieni, funcţionari publici, cum ar fi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, un grup care a atras atenţia civililor din superbul hotel încă de pe data de 30 decembrie a fost acela al Excelenţei Sale Stella Ronner Grubacic, Ambasador al Olandei.

După cheful imperial din Noaptea de Revelion, Ambasadoarea Olandei, soţul acesteia şi copilul lor au luat cina în prima zi lui 2018 cu familia lui Nelu Iordache. Milionarul condamnat pentru corupţie era împreună cu soţia şi cei doi copii.

Grupul de prieteni “olandezi” şi-a petrecut seara de 30 decembrie în barul de la Teleferic unde au băut vin alb iar domnii bere. Rece ca gheaţa. S-au simţit tare bine, au râs, au glumit, ca orice oameni în concediu. Grupul era format din celebrul poliţist antidrog Petru Pitcovici, arestat nu demult într-un dosar de trafic de cocaină cu “Pablo Escobar al României” (Dan Chioru’), venit cu soţia, celebrul asfaltator Nelu Iordache, condamnat recent la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, venit cu soţia.

Se pare că în 2016, cele două familii, Iordache şi Ronner-Grubacic, au petrecut sărbătorile de iarnă la acelaşi hotel, Teleferic, împreună! Cot la cot au mâncat, au băut şi au dansat, fără ca cineva să sesizeze acest lucru. Au stat la aceeaşi masă, s-au distrat împreună, exact cum s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile. Le-a plăcut atât de mult încât au repetat experienţa şi în 2017.

Soţia lui Nelu Iordache este prietenă intimă cu ambasadoarea Olandei, fiind nedespărţite, potrivit evz.ro.

Cu toate acestea, Ambasadei Olandei a încercat să muşamalizeze tot lăsând să se înţeleagă că Stella Ronner Grubacic ar fi fost repartizată la aceeaşi masă cu Nelu Iordache de către angajaţii Hotelului.

„Poziţia oficială a Ambasadei Olandei cu privire la recentele articole de presă. Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic şi familia sa au petrecut o vacanţă de ski privată în Poiana Braşov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cină cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitaţi. Nu a existat nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă. Olanda urmăreşte activ evoluţia statului de drept în România, referitor la care recent a fost făcută o declaraţie, împreună cu alte şase ţări europene, în data de 21 decembrie”, se arată în comunicatul publicat de Ambasada Olandei pe contul său oficial de Facebook.

Pe 2 ianuarie 2018, Stella Ronner Grubacic a refuzat să mai coboare la micul dejun după ce a aflat de dezvăluirile cancan.ro, iar la masa de prânz era ”neagră de supărare”. De asemenea, Nelu Iordache a evitat-o pe diplomată şi s-a mulţumit să joace şah în holul hotelului, cum făcuse şi în prima zi a anului.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat în decembrie 2017 de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 3 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Petru Petcovici, fost comisar şef în cadrul DGA, a fost condamnat în 2017 la doi ani de închisoare într-un dosar în care a mai fost condamnat şi un cunoscut om de afaceri. Petru Pitcovici a fost acuzat de complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului în respectivul dosar.

Petru Pitcovici a fost arestat preventiv în mai 2016 într-un alt dosar, de trafic de droguri, în acelaşi caz fiind trimise în arest şi alte două persoane pe care Pitcovici le-ar fi ajutat. El a primit mandat pentru 30 de zile de la Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de procurorii DIICOT de trafic internaţional de droguri de mare risc, finanţarea şi favorizarea făptuitorului. Alături de el, au mai fost arestate preventiv alte două persoane pe care le-ar fi ajutat să vândă droguri de mare risc.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România au transmis în decembrie 2017 un comunicat comun, în care atrăgeau atenţia că modificarea în Parlament a legilor justiţiei, precum şi amendamentele depuse la Codurile Penale, riscă să pună în pericol progresele făcute de ţara noastră în domeniul reformelor din justiţie.