Dan Voiculescu, proaspăt eliberat din închisoare, pregăteşte o mutare bombă pe piaţa media din România. Se zvoneşte că va cumpăra postul de televiziune România TV, deţinut de Sebastian Ghiţă. Zvonul devine certitudine după ce marţi, Dan Voiculescu a acordat un interviu exclusiv România TV şi nu televiziunii de casă Antena 3.

Dan Voiculescu a fost și în Serbia, acolo unde se află Ghiță, dar fără a avea legături cu această posibilă afacere.

Dan Voiculescu a ales să ofere primul său interviu în libertatea celor de la România TV. Berta Popescu, fost reporter la Antena 3, a stat de vorbă cu afaceristul.

Sunt bine. Îmi cer scuze faţă de cei de la Antena 3. În loc să dau primul interviu după puşcărie lor, vi-l dau vouă. A fost greu în puşcărie, dar omul e făcut să ducă mult.”, a spus Voiculescu la România TV.

În cadrul interviului acordat România TV, Dan Voiculescu anunţă sfârşitul şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.  Voiculescu spune că ‘sistemul creat de Traian Băsescu’ este pe final şi că după Florian Coldea de la SRI, urmează şi finalul lui Kovesi la DNA. Mai mult, Voiculescu e convins că Iohannis trebuie să accepte viitoarea propunere de revocare a lui Kovesi.

Eu sper să fie furtuna dinaintea liniştii. Sistemul lui Băsescu a fost foarte perfid. El nu a fost singur. A creat o mini-armată asupra cărora are dosare. Îi şantajează. Sunt printre noi. Nu au dispărut. Îl ascultă tot pe el. Coldea şi Kovesi nu îl mai ascultă. Ei erau creierul. Creierul lucrează ordonat. Eu vorbesc de cei de sub creier. Linia a doua si a treia. A apărut o luptă pentru putere între Coldea şi Kovesi. Era de aşteptat ca cei care au tăiat şi spânzurat 10 ani să ajungă la limită. Nu va rămâne nici Kovesi în picioare. Adevărul trimufă. Să sperăm că vom avea un DNA fără Kovesi. Fără ea se schimbă totul. Peştele de la cap se împute. Dacă va veni un procuror care să nu se implice în politică, fără vendete, va fi bine. Faptele şi documentele, realitatea, argumentele să fie cele care duc la o decizie. Sunt suficiente argumente ca ministrul Justiţiei să ceară revocarea lui Kovesi. Nu ştiu cum a reuşit Kovesi să fie deasupra legii în multe situaţii. Se comportă ca Dumnezeu pe pământ. Dumnezeu nu e pe pământ, e în ceruri. Voinţa Domnului va face să se facă dreptate treptat. Abuzurile din justitie sunt la fel de periculoase precum corupţia. Sunt două puncte sensibile ale României. România tăcută, oamenii care au multe de spus să se trezeaacă la adevăr şi să îşi eprime gândurile că doar societatea civilă poate întoarce lucrurile. Afirmaţiilui lui Băsescu făcute public, că Kovesi, Coldea îi raportau dosarul ICA şi cum scoteau judecători şi o băgau pe Camelia Bogdan. Voiau să îmi dea 20 de ani. Au fost astfel de lucruri negre în domnia lui Băsescu. Acum totul se apropie de sfârşit. Judecătorii, acest colectiv de oameni, au de dat răspuns la întrebarea cu Camelia Bogdan. Ei ar trebui să ia atitudine faţă de comportamentul Cameliei Bogdan. Dacă e interes intern sau extern. Cât e? Kovesi a reuşit să ajungă personaj central în România ca simbol al răului.„, a spus Voiculescu.

Şi asta nu e tot. Voiculescu vorbeşte şi despre dosarul ICA în care a fost condamnat la 10 ani de puşcărie. „E un dosar la Parchetul General în derulare. Se analizează spunsele lui Băsescu. Justiţia va lămuri adevărul din procesul ICA. Acel ICA despre care se spune că a fost jefuit a câştigat un proiect european. Mă bucur. Institutele de cercetare au fost devalizate, dar acesta a fost un succes”, crede Voiculescu.

Voiculescu îi transmite lui Iohannis că trebuie să accepte eventuala revocare a lui Kovesi dacă aceasta este propusă de ministrul Justiţiei.

„Iohannis nu poate, chiar dacă e preşedinte să se abţină de la luarea unor decizii majore ca această decizie de revogare. Ne uităm cu îngrijorare la aceeastă atutudine pasivă faţă de Kovesi. De unde vine această reticenţă a oamenilor la Kovesi. Ori e frica, a folosit mult acest instrument, sau interesul. Frica e în oameni, când e vorba de interes e mai complicat”, crede Voiculescu.