Monica Pop este indignată de decizia Guvernului cu privire la măsurarea temperaturii la intrarea în magazine. Medicul spune că este anormal aşa ceva şi i se pare o jignire la adresa românilor.

Unul dintre cei mai cunoscuti oftalmologi din Romania, se revoltă împotriva Guvernului după măsura controversată aceea de a se lua temperatura românilor la intrarea în magazine și instituții. medicul spune că este o măsură anormală, ce nu trebuie efectuată fără acordul pacientului.

„În mod normal, nu ai voie să faci niciun fel de act, de niciun fel, unui om care nu dorește. Este total împotriva oricărei legislații din lume. Se poate doar dacă este vorba despre o boală psihică agresivă. Consider că această idee arată neîncredere în oameni. Fiecare poate să-și ia temperatura acasă. Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura”, a declarat Monica Pop.

Şefa secției de la Spitalul de Oftalmologie contestă valoarea de 37,3 grade Celsius propusă de autorități, despre care afirmă că poate fi atinsă în perioade fiziologice normale, cu atât mai mult cu cât vine vara.

Trebuia foarte bine gândit, nu trebuia să fie jignită populația, nu mi se pare normal. Luarea temperaturii este o investigație medicală, nu poate fi făcută fără asentimentul omului”, a reiterat Monica Pop.

Reacția doctorului Monica Pop vine după ce în spațiul public au apărut controverse în legătură cu măsurarea temperaturii corporale, despre care secretarul de stat Raed Arafat a susținut că este o „măsură normală”.

Medicul a spus că prin faptul că o măsură atât de controversată nu a fost luată nici măcar în perioada din urgență, când situația epidemiologică era mai gravă nu e dejoc justificată în prezent.