Medicii români demisionează pe bandă rulantă din cauza fricii de coronavirus

Situaţie fără precedent în România. Medicii au început să demisioneze în bloc, invocând firca de a nu se infecta cu noul coronavirus. Preferă să stea acasă decât să-şi facă meseria şi să salveze vieţi în plină pandemie de coronavirus.

Demisii în bloc la Spitalele din Arad, Timişoara, Braşov, Orăştie şi Mioveni, din cauza pandemiei de coronavirus.

Toţi medicii din spitalul inaugurat anul trecut la Mioveni, şi-au depus demisiile după ce au aflat că unitatea lor va deveni centru Covid. Medicii acuză lipsa de echipamente de protecţie.

Luni, la Spitalul din Orăștie, 11 cadre medicale şi-au dat demisia.

Opt medici din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au anunțat conducerea instituției că renunță să mai profeseze.

Şi la Braşov se înregistrează demisii. Mai mulți angajați de la Spitalul de Neurologie din Brașov și-au depus demisiile.

Demisii în bloc se înregistrează şi la Spitalul Clinic CF Timișoara, unde 13 cadre medicale şi-au depus demisia. În acest spital nu este în prezent niciun caz confirmat de infectare.

La Deva este o siguraţie similară cu cea de la Suceava, după ce Daniela Roșca, managerul Spitalului Județean de Urgență Hunedoara, a fost suspendată din funcție de prefectul județului. Spitalul a intrat în carantină după ce 5 medici şi 13 pacienţi au fost infectaţi cu noul coronavirus.