Medic rezident, dat afară din casă, de proprietar, de frica coronavirusului. A aruncat cu clor după el

În loc să îi preţuim şi protejpm pentru faptul că se alfă în prima linie a luptei cu coronavirusulul, unii medici au parte de tratament inuman din partea semenilor săi. Mărturie şocantă făcută de un medic rezident care a rămas pe drumuri după ce a fost dat afară din apartamentul în care locuia pe motiv că proprietarul se teme de coronavirus. A aruncat cu clor după medicul rezident.

Un medic rezident din Capitală a povestit la Digi 24 că a fost dat afară din casă de proprietarul apartamentului în care locuia cu chirie, doar pentru că lucrează în spital și ar putea aduce virusul acasă.

Am fost sunată pe 31 martie de propietar, spunându-mi că ar fi bine să plec, că sunt medic, că lucrez în spital și că a început lupta pentru supraviețuire și că ei îi e teamă că voi aduce virusul. Cu fata ei stăteam. I-am spus că unde lucrez eu nu e niciun caz, m-a testat, nu am nici simptome, nici febră n-am făcut. Apoi, la nici două zile mi-a trimis mesaj și mi-a spus că vrea un răspuns… ceea ce e foarte dificil să găsești un loc, cel puțin în perioada asta. A dat cu clor după mine, prin casă a dat cu clor, cu pulverizator, pe clanțe. Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul. E frustrant, chiar am învățat și învăț mult pentru asta și îmi place ce fac, dar te fac să te simți prost”, a declarat medicul rezident la Digi 24.

Este al treilea caz în care un cadru medical este umilit în România, în plină pandemie de coronavirus.

Oasistentă de la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu, care încerca să-şi protejeze familia, a decis să se mute singură într-un alt apartament pe care îl deţinea, însă noii vecini s-au opus, încercând să o facă să plece, iar la Galați o asistentă de la Spitalul de Boli Infecţioase a fost șicanată de vecini și dată afară dintr-un magazin alimentar, pe motiv că lucrează în spital.

Mihaela Moga Pal, asistentă la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a avut parte de o reacție nefirească din partea vecinilor. Totul s-a întâmplat în momentul în care a ales să se izoleze de familia sa pentru a îngriji pacienți infectați cu coronavirus.

„Când am ajuns la etajul 4 și când am văzut că era aruncată o găleată de apă pe ușă… nici n-am intrat în casă, mi-am lăsat sacoșele în casă, apoi am coborât la magazin să-mi iau o pâine și apă, n-am apucat să fac doi pași și domnișoara mi-a spus să ies afară că lucrez la spitalul de boli infecțioase, n-am ce să caut în magazin și am rămas fără cuvinte. Am lăsat capul în jos și am plecat, am ajuns acasă plângând”, adeclarat asistenta din Galaţi.