Ghinion curat pentru un bărbat din Râmnicu Sărat. Mașina parcată pe o stradă din centrul orașului, a fost înghițită de un crater uriaș creat în miez de noapte.

Craterul adânc de doi metri, format în jurul orei 3 dimineaţa pe strada Mihail Kogălniceanu, segmentul din drumul E 85 care traversează oraşul Râmnicu Sărat, a înghiţit un autoturism Opel.

Proprietarul mașinii a fost trezit în toiul nopţii de vecini pentru a-l anunţa că i-a dispărut maşina sub pământ. Surparea a scos la iveală şi o descoperire arheologică importantă, de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu.

„Vă daţi seama cum e să parchezi maşina şi să te trezeşti că nu mai e? Maşina are spartă luneta din spate şi caroseria este foarte zgâriată. Sincer, nici nu ştiu ce să fac pentru evaluarea pagubelor. Am vorbit la Primărie, iar de acolo mi-au zis că deocamdată natura e de vină pentru această calamitate. De la Acvaterm au zis că ţeava nu e spartă, deci nu de la ei ar fi problema. Probabil de la asigurări o să vină un evaluator sau vom ajunge la judecată“, spune Gabriel Leu, proprietarul maşinii avariate.

La baza craterului se pot observa straturi de cărămidă şi câteva guri ale unor beciuri.

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Buzău spun că groapa nu va fi astupată peste noapte, fiind vorba de un vestigiu deosebit de important.

Potrivit arheologilor, surparea a scos la iveală ruinele unei pivniţe construite în stil Brâncovenesc, veche de peste 400 de ani.

Potrivit experţilor, sub municipiul Râmnicu Sărat s-ar afla o reţea complexă de tuneluri contruite în Evul Mediu, care avea rolul de refugiu în caz de război.