O armată de procurori DNA însoţiţi de mascaţi au descins luni în sediul Guvernului României. Potrivit România TV, 14 procurori DNA au intrat în Palatul Victoria de unde au făcut percheziţii şi au ridicat mai multe documente.

O consilieră a lui Mihai Busuioc, Secretar General al Guvernului, a fost vizată de ancheta procurorilor DNA.

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 – 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii au vorbit cu mai mulți angajați ai Executivului, dar i-au și filmat și legitimat pe aceștia.

Mihai Busuioc fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA.

O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose.

Jurnalistul Victor Ciutacu a atacat dur DNA-ul după aceste descinderi.

„Nu e prima dată când se întâmplă asta. Și cu Ordonanța 13 au intervenit imediat. Nu înțeleg de ce a fost nevoie să meargă la Guvern. Îi puteau chema la DNA așa cum au mai făcut”, a spus Ciutacu.

Secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, este un  apropiat al lui Liviu Dragnea.