Controversata moarte a omului de afaceri Dan Condrea, a cărui firmă vindea dezinfectante diluate cu apă către spitalele din România, dă naștere la scenarii SF. Martorul cheie al accidentului, Gabriela Monica Pelin, susține că omul de afaceri nu s-a sinucis ci mai degrabă este vorba de un accident ”provocat”.

Gabriela Monica Pelin, prima care a sunat la 112 și a anunțat producerea accidentului, exclude varianta sinuciderii. Martorul susţine că Dan Condrea vorbea într-adevăr la telefon atunci când a intrat în depăşire. Condrea circula însă cu o viteză mai mică de 150 de kilometri pe oră, iar drumul era liber.

Dacă mașina martorului a fost surprinsă de camerele de filmat din zonă, cea a lui Dan Condrea nu apare pe nicio imagine.

În filmările surprinse la şcoala din Tamaş, la aproximativ trei kilometri de locul accidentului, se vede că traficul era extrem de lejar. Un autoturism trece în jurul orei 18:41, potrivit timpului înscris pe imagini, după care următoarea maşină ajunge abia după un minut şi şapte secunde.

La scurt timp, în jurul orei 18:42 este surprins autoturismul martorei, care circulă spre Buftea. Două minute mai târziu, prin dreptul camerelor trece şi autoturismul poliţiei care a ajuns primul la locul accidentului, aflându-se în patrulare.

Drept urmare, filmul evenimentelor corespunde povestirii spuse de martor. Singurul element care lipseşte din tablou este maşina lui Condrea.

După ce marți dimineață a povestit în direct la Antena 3 detalii despre accident, femeia a fost luată de anchetatori din fața blocului și dusă la audieri.

Aceasta a declarat la Antena 3 că, deși a fost prima persoană care a ajuns la fața locului și a sunat la 112, nimeni din echipa de anchetatori nu a contactat-o pentru a da vreo declarație.

M-a depășit spre Buftea. L-am văzut, vorbea la telefon. Nu este drum lateral decât unul singur. O scurtătură care vine din Mogoșoaia, pe sensul de mers către Buftea” a explicat Gabriela Pelin.

Femeia a postat și un mesaj pe pagina sa de facebook cu privire la accident: Moartea lui Dan Condrea, prea multe minciuni!! Eu am fost femeia șofer care a ajuns la nici 2-3 minute la fața locului am coborât deoarece am văzut cum zburau bucăți din autoturism pe șosea și mașina derapase de pe șosea. Am sunat la 112 și am căutat supraviețuitori împreună cu biciclistul dar când i-am arătat domnul a spus că nu se poate apropia că i s-a făcut rău. Am continuat să caut singură pe lângă autoturism și l-am descoperit sub fiarele contorsionată cu fața în jos, dar nu mai respira. Mă oripilează și acum la această oră multele speculații care se fac dar și minciunile spune unei țări întregi. Acel om nu avea 150 la oră și l-am văzut cum a dispărut de pe carosabil!! Era tot timpul în contact vizual în fața mea, la 300-400 de metri. Gândiți-vă că am ajuns la 2-3 minute la locul cu pricina. Încă zburau piese pe carosabil și ieșea fum din mașină.

Patronul firmei Hexi Pharma Dan Condrea a murit duminică seara, în urma unui grav accident de maşină pe un drum din judeţul Ilfov, iar azi, Dan Condrea a fost înmormântat.