Un bărbat în vârstă de 53 de ani, internat de aproape o lună de zile la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, face dezvăluiri şocante. Li se recoltează prope pentru coronavirus iar după cinci zile, asistentele aruncă probele şi îi declară în continuare ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.

Mai mulţi pacienţi internaţi la spitalul din Târgu Cărbuneşti lansează acuzaţii grave la adresa personalului medical. Pacienții susţin că testele nu ajung la laboratorul genetic de la Tg-Jiu şi spun că asistentele le-au confirmat că, ultima dată când li s-au recoltat probe, testele au fost ținute cinci zile, după care au fost aruncate, iar lor li s-a transmis că sunt pozitivi, potrivit gorjonline.ro.

Bărbatul, angajat al CE Oltenia a ajuns, la începutul acestei luni, în Spitalul Târgu Cărbunești cu o răceală la plămâni şi de trei săptămâni este ţinut în spital pe motiv că este în continuare pozitiv cu Covid 19 şi că de 15 zile nu i se mai administrează niciun tratament, deși este cardiac.

 ”Suntem sănătoși tun și nu ne externează. În schimb, luni seara au fost externați câțiva romi de la Budieni, care nu aveau serviciu și nici pensie, adică nu cotizează la asigurările de sănătate și au fost lăsați să plece acasă, după 9 zile, după 13 zile. Și eu sunt stresat, m-au izolat, nefiind bolnav, iar sănătatea îmi e pusă în pericol pentru că nu-mi dau nici pastilele pentru problemele mele cardiace. Nu au nici medicamente în spital. Ne mai cumpără câte o asistentă de la farmacie câte o pastilă. Cred că vor să murim aici. Pentru banii europeni suntem ținuți aici. Nici măcar pastilele pentru inimă nu mi le dau. Imi vine plicul gol. Scrie medicamentul pe el, dar plicul nu conține nicio pastilă. Asta s-a întâmplat cinci-șase seri la rând și cu toate că m-am plâns la toată lumea, nu m-a luat nimeni în calcul”, afirmă bărbatul.

Pe secția Neurologie acolo unde este internat bărbatul sunt trei medici, însă pacienții nu i-au văzut niciodată, singurele care le calcă pragul saloanelor sunt asistentele și infirmierele.

Pacienții au ajuns în culmea disperării și spun că sunt sechestrați efectiv în saloane, nu primesc nici un medicament, iar medicii n-au trecut niciodată să-i vadă, ci comunică doar la telefon.

Ne-au spus asistentele, ieri, (luni – n.r.) că testele noastre, făcute până acum, nici n-au ajuns la Tg-Jiu. Le-au ținut cinci zile și le-au aruncat, iar nouă ne spun că suntem pozitivi. Am martori cinci persoane când asistenta ne-a spus că nu au ajuns la Tg-Jiu, că nu au timp să le facă pe ale celor care sunt cu gravitate. E foarte, foarte grav ce se întâmplă! Atunci de ce ne mai fac teste? Mă omoară psihic, ce înseamnă asta?”, a declarat unul dintre bărbații infectați cu COVID-19.