Marocanii au făcut prăpăd pe străzile din Belgia și Spania după ce s-au calificat în sferturi la Mondiale

Spania a fost eliminată marți seară, în optimile de finală ale Mondialului de Fotbal din Qatar, după loviturile de departajare cu Maroc. Bucuria calificării în premieră în sferturi de finală, a fost sărbătorită de fanii marocani și pe străzile din Spania și Belgia.

Marocanii au ieșit masiv pe străzi, marți seară după calificarea naționale de fotbal în sferturi de finală. Însă fanii marocani nu au ieșit în stradă doar în țara lor, ci și în mai multe țări europene unde au făcut prăpăd.

Poliția din Bruxelles a fost în alertă maximă, pusă în gardă de evenimentele reprobabile de săptămâna trecută, când marocanii au provocat haos după victoria cu Belgia. Sute de susținători ai africanilor au ieșit pe străzi.

Au aprins torțe, au aruncat cu petarde și pietre spre forțele de ordine. Răspunsul a venit prompt, tunuri cu apă îndreptate în direcția lor.

Poliția a închis mai multe străzi, după cum se arată într-un comunicat citat de Nieuwsblad:

Cele mai violente scene au fost însă în Bilbao, Spania.

În sferturile de finală, Marocul va juca împotriva Portugaliei.

Maroc – Spania 0-0, după prelungiri; 3-0, la loviturile de departajare

Au executat în ordine loviturile de departajare: Abdelhamid Sabiri 1-0 (gol), Pablo Sarabia 1-0 (ratare – bară), Hakim Ziyech 2-0 (gol), Carlos Soler 2-0 (ratare – apără Yassine Bounou), Badr Benoun 2-0 (ratare – apără Unai Simon), Sergio Busquets 2-0 (ratare – apără Yassine Bounou), Achraf Hakimi 3-0 (gol).