Marius Zeciu a devenit duminică, 9 Mai, de Ziua Europei, în premieră, Campion RTP. Favoritul numărul patru al turneului RTP 100 Bucureşti CUP 2021, s-a impus în finală în faţa lui Eugen Avram, favorit numărul 11 al competiţiei.

Marius Zeciu a reuşit duminică, performanţa carierei în cadrul circuitului RTP. La aproximativ 2 ani de la debutul în circuitul RTP, după ce pe 14 iunie 2020 a jucat prima sa finală RTP 100, pierdută în faţa lui Sebastian Scorţeanu, pe 9 mai, Marius Zeciu scrie istorie la RTP. A câştigat cel mai mare turneu de categorie RTP 100 din istoria circuitului, fără să piardă set. Dacă duminică turneul RTP 100 a reunit la start 42 de jucători, record absolut pentru un turneu de categorie RTP 100, în 2020, Zeciu făcea finală la turneul turneul RTP 100 din 14 iunie 2020 care a reunit la start 38 de jucători.

Duminică, Marius Zeciu, cap de serie numărul patru,  a avut Bye în primul tur, apoi, în turul doi s-a impus cu 10-6, 10-8 în faţa lui Costin Braşoveanu, debutant în circuitul RTP. În optimi de finală l-a învins pe Florin Tănase, scor 10-2, 10-2, iar în sferturi l-a eliminat pe Andrei Tiberiu Mocanu, scor 10-5, 10-5. În semifinale s-a impus în faţa lui Ştefan Guţă, scor 10-7, 7-6, iar în finală l-a învins pe Eugen Avram, scor 10-7, 10-8. Imediat după încheierea finalei, Marius Zeciu, de bucurie, de emoţie, graţie performanţei incredibile, a izbucnit în plâns.

Graţie acestei performanţe, Marius Zeciu va avansa la nivel Mediu în circutul RTP, este calificat la Turneul Campionilor RTP şi recompensat cu trofeul turneului RTP 100 Bucureşti CUP 2021, personalizat de Compania Leonte Cupe şi Trofee, cu un premiu în valoare de 200 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi cutia cu 24 perechi de şosete oferită de sponsorul RTP, Laboratorul de Şosete.

Eugen Avram, desemnat cap de serie numărul 11, a bifat prima sa finală în circuitul RTP. În primul tur a avut Bye, apoi s-a impus în turul doi în faţa lui Cristian Andreescu, scor 10-2, 10-3, în optimi l-a eliminat pe favoritul numărul doi al turneului, Nicolae Orbişor, scor 10-3, 6-10, 10-4, iar în sferturi s-a impus în faţa lui Alin Cristian Silaghi, cap de serie numărul 6, cu scorul de 10-5, 10-4. În semifinale l-a eliminat pe Alexandru Rotariu, scor 10-7, 7-10, 10-8, iar în finală a cedat în faţa lui Marius Zeciu. Pentru prima sa finală din carieră, Eugen Avram a primit 80 de puncte RTP, trofeul finalistului, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi un premiu în valoare de 150 lei.

Turneul RTP 100 Bucureşti CUP 2021, primul de categorie RTP 100 din acest an, a fost unul al premierelor. A reunit la start 42 de jucători, devenind astfel cel mai mare turneu de categorie RTP 100 din istoria circuitului, şase jucători au debutat în RTP la acest turneu: Toader Alin Cantemir, George Smărăndache, Andrei Tiberiu Mocanu, Balint Gabriel, Costin Braşoveanu şi Andrei Cosmin Călugăru, iar 7 jucători au bifat în premieră o victorie în cadrul RTP.

Alexandru Mihai Şuto, aflat la a doua participare la turneul RTP, a bifat prima sa victorie în circuit.
Mihai Alexandru Cojocaru, aflat la a treia participare, a spart gheaţa cu prima victorie, reuşind să aceeadă în optimi de finală.
Florin Tănase a spart gheaţa cu prima victorie,  după ce primele trei meciuri le-a pierdut.
Ştefan Sebastian a bifat prima sa victorie după a treia participare la un turneu RTP.
Nae Laurenţiu a înregistrat prima victorie în circuitul RTP la doar o lună de la debut.
Toader Alin Cantemir a debutat cu victorie la RTP.
Andrei Tiberiu Mocanu a debutat cum nu se poate mai bine în circuitul RTP, întrucât a ajuns până în sferturi de finală la RTP 100.

Arbitrii turneului RTP 100 Bucureşti CUP 2021 au fost: Luchian Cincu, Ciprian Iulian Morariu, Adrian Vătăşescu, Florin Angelo Cristea, Marius Zeciu, Radu Năstase, Alexandru Giroveanu, Alin Cristian Silaghi şi Sebastian Popescu – Arbitru Principal RTP şi Supervisor RTP.