Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, campioni mondiali în Cehia la dublu rame

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au luat aurul la Mondialele de Canotal de la Racice, Cehia. Este a doua medalie cucerită de România la Mondialele din Cehia, după aurul cucerit vineri de Ionela Cozmiuc.

A doua medalie de AUR pentru România  la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Racice a fost câștigată de Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, în Finala A a probei de dublu rame masculin.

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au terminat cursa în 6 minute 28 secunde și 6 sutimi. Echipajul din Spania, format din Jaime Canalejo Pazos și Javier Garcia Ordonez, au terminat cursa pe locul doi, cu timpul de 6 minute, 29 secunde și 27 sutimi.

Britanicii Oliver Wynne-Griffith și Thomas George au luat bronzul cu timul de 6 minute, 30 secunde și 86 sutimi.

Este a doua medalie obţinută de România la Racice, după aurul câştigat vineri de Ionela Cozmiuc, soţia lui Marius, în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară.

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au cucerit și titlul European anul acesta în barca de dublu rame masculin (M2-), aceeași probă în care Cozmiuc este și Vicecampion Olimpic.

Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu în Finala A a probei de dublu rame feminin (W2-) a Campionatului Mondial de Canotaj de la Racice!

Sportivele sunt duble Campioane Europene în 2022, atât la dublu rame feminin (W2-), cât și la 8+1 feminin (W8+).