Marius Copil l-a învins luni, în primul tur al competiției de 1000 de puncte de la Madrid, pe ibericul Guillermo Garcia și s-a calificat în turul doi al turneului. Grație acestei victorii muncite, românul intră de azi, pentru prima dată în carieră, în Top 100 mondial.

Marius Copil, locul 104 mondial, posesor al unui wild card la competiția patronată de Ion Țiriac, a reușit o victorie extrem de importantă, la capătul unui meci maraton care a duarat aproximativ trei ore.

Românul a câștigat primul set la tie-break, 7-6(8-6), după care a cedat setul doi cu 4-6, intrucât și-a pierdut serviciul la scorul de 4-4.

Apoi a început decisivul cu break, a condus cu 4-3, s-a egalat scorul la 5-5, apoi s-a ajuns în tie-break. Deși a fost condus cu 3-0 și 4-1 și i-a anulat ibericului două mingi de meci, Marius Copil s-a impus în final cu 11-9 și s-a calificat în turul doi.

În turul doi, românul va juca cu liderul clasamentului mondial, britanicul Andy Murray.

Grație acestei victorii, Marius Copil primește 45 de puncte ATP, care-l urcă până pe locul 90 mondial. Astfel că pentru prima dată în carieră, Marius Copil accede în Top 100 mondial fapt ce-i va permite să intre direct pe tabloul principal de la Roland Garros.