Marius Copil, singurul român prezent pe tabloul de simplu masculin al turneului APT Masters de la Cincinnati, a reuşit marţi seară o victorie de senzaţie în primul tur contra germanului Philipp Kohlschreiber.

Marius Copil, locul 92 mondial, venit din calificări, l-a învins pe neamţ în două seturi, scor 6-4, 6-2, după doar o oră şi 10 minute de joc.

Românul a marcat 13 aşi, zero duble greşeli şi a avut o eficienţă de 78% la primul serviciu, fapt ce i-a permis să câştige autoritar ambele seturi ale partidei.

În turul doi la Cincinnati, Marius Copil va juca cu croatul Marin Cilic, favorit numărul 7 al turneului. Românul a mai jucat o singură dată cu croatul, în 2012 la turneul de la Beijing unde l-a învins în trei seturi, scor 3-6, 7-6(7-0), 6-4.

Graţie calificării în turul doi la turneul ATP Masters 1000 de la Cincinnati, Marius Copil şi-a asigurat un cec în valoare de 37,395 dolari şi 45 puncte ATP.

Cele 45 de puncte ATP îl urcă pe român zece locuri până pe poziţia 82. Cea mai bună clasare a lui Marius Copil în clasamentul mondial a fost locul 73.