Marius Copil s-a calificat miercuri, pentru prima dată în carieră, în sferturile de finală ale turneului de tenis ATP pe iarbă de la s-Hertogenbosch din Olanda, turneu dotat cu premii totale de 537.050 euro.

Marius Copil a reușit miercuri, o victorie incredibilă, în optimi de finală la turneul olandez, unde l-a învins pe al patrulea favorit al competiției.

Nimeni altul decât ibericul Guillermo Garcia-Lopez, câștigătorul turneului de tenis de la București.

Marius Copil, posesorul unui wild card, l-a învins pe iberic în două seturi în fața ibericului, scor 7-6 (5), 6-4, după o oră și 26 de minute de joc.

Marius Copil, aflat pe locul 196 în lume, a reușit 15 ași în fața experimentatului Garcia-Lopez, care ocupă locul 34 în clasamentul ATP.

Românul și-a asigurat un cec de 15.880 euro și 45 de puncte ATP pentru accederea în premieră în sferturi la s-Hertogenbosch

În sferturi de finală, Marius Copil îl va înfrunta pe luxemburghezul Gilles Muller.

Tot azi, perechea formată din Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-a calificat în sferturi la dublu, după ce au învins în prima rundă, perechea Yen-Hsun Lu/Oliver Marach, scor 6-7(4-7), 6-2, 10-4.

În sferturi de finală, Tecău și Rojer vor juca cu perechea formată din Gilles Mueller și Aisam-Ul-Haq Qureshi. Tecău și Rojer sunt câștigătorii din 2014 ai turneului de tenis pe iarbă din Olanda.