Marius Copil a adus primul punct în Cupa Davis pentru România în partida cu Slovenia. Românul s-a impus fără emoții în trei seturi în fața slovenului.

Marius Copil, locul 202 ATP, l-a învins vineri, pe slovenul Blaz Rola locul 160 ATP, în primul meci de simplu al întâlnirii de Cupa Davis by BNP Paribas, din primul tur al Grupei I, Zona Europa-Africa.

Susținut frenetic din tribune de concetățenii săi arădeni, Marius Copil s-a impus în trei seturi în fața slovenului, scor 7-5, 6-3, 7-6(7-5), în Sala Sporturilor ”Victoria” din Arad.

Chiar dacă sunt răcit, am jucat cel mai bun tenis al meu și mă bucur că am reușit să aduc un punct României. Publicul a fost excelent. Sper ca și Adrian Ungur să câștige și să încheiem ziua cu 2-0”, a declarat Marius Copil la finalul partidei.

Partida a fost transmisă în direct de Digi Sport 2.

Al doilea meci de simplu al zilei de vineri îi va opune pe Adrian Ungur (193 ATP) și pe Grega Zemlja (181 ATP).

Sâmbătă, de la ora 15.00, va avea loc meciul de dublu dintre Horia Tecău (3 ATP la dublu) și Florin Mergea (11 ATP), respectiv Tomislav Ternar (fără clasament la dublu) și Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu).

Duminică sunt programate ultimele două meciuri de simplu, Adrian Ungur — Blaz Rola, de la 14.00, și Marius Copil — Grega Zemlja.

În cazul în care România trece Slovenia, în perioada 15-17 iulie, vom înfrunta tot pe teren propriu, vom înfrunta Spania. România a jucat de trei ori finala Cupei Davis, dar le-a pierdut pe toate în fața Statelor Unite.