Marius Copil și Adrian Ungur au reușit vineri seară, o calificare fabuloasă în finala turneului de dublu masculin de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2015, competiție dotată cu premii totale de 494,310 euro.

Ajunși pe tabloul principal grație unor invitații, Adrian Ungur și Marius Copil au reușit să acceadă în mod surprinzător în finala de dublu de la București.

Românii i-au învins în semifinale pe britanicii Colin Fleming și Jonathan Marray și s-au calificat pentru prima dată în finala competiției de tenis de la București.

Ungur și Copil au câștigat primul set cu 6-4, după care au cedat în setul doi cu 3-6, după ce Copil și-a pierdut serviciul la scorul de 1-2. Și asta după ce românii au ratat trei mingi de break la scorul de 1-1.

Soarta partidei s-a decis în cele din urmă la super-tie-break unde Marius Copil și Adrian Ungur au reușit să se impună cu 10-6.

În ultimul act la dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy 2015, Adi Ungur și Marius Copil vor juca cu perechea învingătoare din cea de-a doua semifinală disputată de Simone Bolelli/Steve Darcis și Nicholas Monroe/Artem Sitak.

Accederea în finală le asigură lui Marius Copil și Adrian Ungur un cec în valoare de 12.760 de euro și câte 150 de puncte ATP. Dacă vor reuși să se impună în finala de duminică. Copil și Ungur vor primi câte 250 de puncte ATP și un cec în valoare de 24.280 de euro.

Este pentru al patrulea an consecutiv în finala de dublu de la BRD Țiriac Năstase Trophy, accede cel puțin un român.

În 2014, trofeul la dublu masculin la BRD Năstase Țiriac Trophy a fost cucerit de perechea româno-olandeză formată din Horia Tecău și Jean Julien Rojer. Tecău a cucerit trofeul și în 2012 alături de Robert Lindstedt, iar în 2013 alături de Max Mirnîi. În acest an, Tecău s-a retras din competiție din cauza unei tendinite la mâna dreaptă.