Marius Copil și Adrian Ungur sunt revelația turneului de dublu masculin de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2015. Românii i-au eliminat în sferturi de finală pe principalii favoriți ai competiției de tenis.

Marius Copil și Adrian Ungur au produs joi, cea mai mare surpriză de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2015. Românii au câștigat partida cu favoriții numărul doi ai turneului de dublu masculin, Florin Mergea – Rohan Bopanna, care între timp au devenit principali favoriți după retragerea lui Horia Tecău.

Posesori ai unui wild card pe tabloul de dublu masculin, Copil și Ungur au reușit un meci foarte bun și s-au impus în două seturi, scor 6-4, 7-6(8-6), după doar o oră și 12 minute de joc.

În setul doi, Ungur și-a pierdut serviciul la 3-4, dar mai apoi, alături de Copil, a reușit să facă re-break pe serviciul lui Rohan Bopanna și mai apoi să egaleze scorul la 5-5.

În cele din urmă s-a ajuns la tie-break, unde s-au impus cu 8-6, Adrian Ungur și Marius Copil.

În semifinale, Adrian Ungur și Marius Copil vor juca cu perechea formată din Colin Fleming și Jonathan Marray.

Calificarea în premieră în semifinalele turneului de dublu masculin de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2015, le asigură lui Marius Copil și Adrian Ungur un cec în valoare de 6.920 de euro și câte 90 de puncte ATP.

În primul tur la dublu masculin s-au mai aflat și românii Patrick Giorgiu și Costin Paval. Cei doi au fost învinși miercuri, în trei seturi de cuplul format din Diego Sebastian Schwartzman și Dusan Lajovic. Aceștia au ajuns pe tabloul de dublu de la București după retragerea principalilor favoriți, Horia Tecău și Jean Julien Rojer, deținătorii trofeului în 2014.