Marius Copil s-a calificat joi, în ultima rundă a calificărilor de la Roland Garros, și este la un pas de a accede pentru prima dată în carieră, pe tabloul principal de simplu masculin.

Aflat în prezent pe locul 207 mondial, din cauza unui lung șir de înfrângeri în 2015, Marius Copil reușește să facă o figură bună în calificări la Roland Garros.

Prezent pentru a patra oară în calificări, Marius Copil a reușit să se califice în premieră în turul trei.

Joi, românul l-a învins în turul doi al calificărilor, pe John-Patrick Smith, în două seturi, scor 6-3, 6-4.

Iar marți, Copil s-a impus în trei seturi, în prima rundă a calificărilor, în fața lui Pedro Sousa, scor 6-7(0-7), 6-3, 6-4.

În ultima rundă a calificărilor pe tabloul principal de simplu masculin de la Roland Garros, Marius Copil va juca cu învingătorul partidei disputate de Alexander Zverev și Igor Sijsling.

În turul doi al calificărilor de la Roland Garros se află și românul Victor Hănescu, care azi joacă cu Kyle Edmund.

Accederea în turul trei al calificărilor de la Roland Garros îi asigură lui Marius Copil un cec în valoare de 12000 de euro și 16 puncte ATP.

În ianuarie 2015, Marius Copil a izbutit cea mai mare performanță din carieră, calificarea în premieră pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Australian Open, unde a fost eliminat în turul doi de elvețianul Stanislas Wawrinka.