Marius Copil a pierdut vineri dimineaţă, în mod dramativ meciul din primul tur de la Indian Wells, disputat cu canadianul Peter Polansky, venit din calificări. Românul a salvat opt mingi de meci, a ratat două mingi de meci, iar după trei ore şi 15 minute de joc, a fost eliminat.

Marius Copil a avut parte de un meci dramatic în primul tur la Indian Wells. Românul a pierdut la limită partida cu canadianul venit din calificări.

Toate cele trei seturi s-au decis în tie-break. Canadianul a câştigat primul set cu 7-6(7-3), românul pe al doilea cu 7-6(7-5), iar în setul trei a fost totul pe muchie de cuţit.

Românul a fost condus cu 6-3 în tie-break, a reuşit egalarea la 6-6, apoi canadianul a făcut 7-6, din nou românul a egalat la 7-7, iar la 9-9, Copil a obţinut pe propriul serviciu prima minge de meci. Însă canadianul a anulat-o, la fel ca şi la 12-11 pentru român, Peter Polansky a egalat la 12-12, a trecut apoi în avantaj pe propriul serviciu şi a închis meciul cu 14-12 pe serviciul românului.

Şi după un meci maraton de trei ore şi 15 minute, Marius Copil îşi ia adio de la Indian Wells încă din primul tur. Până la debutul turneului de la Miami, unde accede direct pe tabloul principal, stă pe margine, se antrenează şi îşi linge rănile întrucât a mai încasat încă o înfrângere neaşteptată în faţa unui jucător aflat în afara top 100 mondial.