Marius Copil a pierdut marți seară, în primul tur la simplu masculin la turneul ATP Challenger de la Aptos, în fața americanului Bjorn Fratangelo, aflat pe locul 116 mondial.

Marius Copil a avut benzină doar pentru un set. Românul a început bine partida cu americanul, a reușit să câștige primul set cu 6-3, după care s-a stins.

Copil a pierdut setul doi la scor strâns, 5-7, ca mai apoi în setul trei, jocul românului să cadă definitiv, scor 2-6.

Bjorn Fratangelo, favorit patru al turneului de 100.000 de dolari de la Aptos, a reușit să-și adjudece partida în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 6-2, după o oră și 55 de minute de joc cu românul.

Marius Copil, în prezent locul 189 mondial, confirmă faptul că are un an 2015 catastrofal și că nu își poate reveni sub nicio formă.

Copil nu mai poate face față nici măcar nivelului challenger în circuitul profesionist. Pentru accederea în primul tur la Aptos, Copil va primi ZERO puncte ATP și doar un cec în valoare de 1040 de dolari.

Marius Copil s-a calificat alături de rusul Andrey Rublev, în primul tur la dublu masculin, unde vor juca cu perechea formată din americanii Dome Andre și John Paul Fruttero.