Marius Copil a fost eliminat marți, în primul tur la turneul de tenis Madrid Open, de către ibericul Roberto Bautista.

Marius Copil a înregistrat marți, un nou eșec în 2015. Românul, posesor al unui wild card pe tabloul principal de simplu masculin de la Madrid, a fost învins în două seturi de Roberto Bautista.

Românul a pierdut primul set al partidei disputate cu ibericul Roberto Bautista, cu 5-7, după ce și-a pierdut serviciul la scorul de 6-5, după 44 de minute de joc.

În setul doi, Copil și-a pierdut serviciul la scorul de 2-1, iar la scorul de 5-3, i-a anulat ibericului două mingi de meci, însă nu a izbutit să facă re-break. Astfel că după o oră și 30 de minute de joc, Marius Copil a fost învins de Bautista, cap de serie numărul 14 la Madrid Open.

Eliminarea prematură de la Madrid Open îl va costa scump pe român, întrucât în 2014 a ajuns până în turul doi când a fost învins de Grigor Dimitrov.

Copil va primi doar 10 puncte ATP și un cec în valoare de 14.830 de euro. În schimb va pierde 35 de puncte ATP, care-l vor coborâ 17 locuri în ierarhia mondială, până pe 197, fiind la un pas de a ieși din top 200.