Marius Copil a declarat pentru exclusivNEWS.ro că se simte pregătit să câştige primul său titlu ATP din carieră.

„Îmi pregătesc finala de mâine ca pe oricare alt meci. Îl cunosc pe Mirza Basic, o să fac o tactică bună şi o să câştig. Sunt pregătit să câştig primul meu trofeu ATP. Sper şi îmi doresc din tot sufletul să câştig meciul de mâine. La fiecare turneu la care particip îmi doresc să-l câştig. Iau meci cu meci, nu mă gândesc la finală. După ce am câştigat azi, m-am bucurat pentru o scurtă perioadă după care am fost să mă refac şi să mă pregătesc pentru finala de mâine”, a declarat Marius Copil pentru exclusivNEWS.ro. 

Marius Copil va disputa duminică prima lui finală de simplu ATP 250 din carieră, contra lui Mirza Basic, locul 129 mondial, venit din calificări care azi l-a eliminat în semifinale pe principalul favorit, Stanislas Wawrinka.

Marius Copil are în palmares trei titluri ATP Challenger la simplu masculin: Budapesta – 2016, Quimper – 2013, Kazan 2011 – toate jucate indoor, pe hard, dar şi un titlu ATP 250 la dublu câştigat în 2015 la Bucureşti alături de Adrian Ungur la BRD Ţiriac Năstase Trophy.

Victor Hănescu este ultimul român care a jucat o finală ATP, la Nice, în 2011, când a fost învins în trei seturi (7-6, 3-6, 3-6) de spaniolul Nicolas Almagro.