Marius Copil a reușit vineri, o calificare istorică la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. A acces în premieră pe tabloul principal după ce l-a învins în ultima rundă a calificărilor pe italianul Thomas Fabbiano.

După o pauză de un an de zile, România are din nou reprezentant pe tabloul principal de simplu masculin de la Wimbledon.

Marius Copil l-a învins vineri, în ultimul tur al calificărilor, în trei seturi, scor 7-5, 7-5, 6-4, după o oră și 53 de minute de joc, pe italianul Thomas Fabbiano, al optulea favorit al calificărilor.

În primul tur al calificărilor românul l-a eliminat pe Di Wu, scor 6-1, 6-2. Iar în turul doi l-a învins în două seturi pe Kenny De Schepper, scor 7-5, 6-4.

Este pentru a doua oară în carieră când Marius Copil accede pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după ce în 2015 a reușit să se califice la Australian Open unde a ajuns până în turul doi fiind învins de elvețianul Stanislas Wavrinka.

Accederea în premieră pe tabloul principal de simplu masculin de la Wimbledon îi asigură lui Marius Copil un cec în valoare de 30,000 de lire și 35 puncte ATP.

Tot azi, moldoveanul Radu Albot a reușit să se califice pentru prima dată în carieră pe tabloul principal de la Wimbledon după ce în ultima rundă l-a învins pe Jozef Kovalik, scor 4-6, 7-6(7-0), 6-1, 6-3.