Marius Copil a ratat şansa de a câştiga primul său titul ATP din carieră. Românul a greşit fost copleşit de emoţii, a greşit foarte mult şi a pierdut pe mâna lui, finala de la Sofia.

Marius Copil a pierdut finala în faţa unui jucător mai slab cotat în clasament decât el. Românul a dat cu stângul în dreptul în momentele cheie ale finalei.

Marius Copil a început ezitant finala cu bosniacul, serviciul nu i-a funcţionat prea grozav şi la scorul de 1-1 şi-a pierdut serviciul. La 2-1 pentru Mirza, românul a fost cât pe ce să îşi piardă serviciul. Abia la scorul de 5-4, Copil a reuşit să facă re-break şi a egalat scorul la 5-5. Iar mai apoi pe propriul serviciu a preluat conducerea în set cu 6-5. Bosniacul şi-a făcut apoi serviciul şi s-a ajuns la tie-break. Deşi a condus cu 4-1, 4-2 şi 5-4, Marius Copil a pierdut setul în tie-break, scor 6-8.

După pierderea dramatică a primul set, Marius Copil a început cu break setul doi. Iar la 5-3 a ratat o minge de set ca mai apoi să-şi piardă serviciul şi bosniacul a egalat la 5-5 şi apoi a preluat conducerea cu 6-5. Cu ceva emoţii, Copil şi-a făcut serviciul şi a împins setul în tie-break. Unde cu multe emoţii, românul a reuşit că se impună cu 7-4 şi să împingă finala în setul decisiv.

În debutul setului trei, la scorul de 1-0, Marius Copil a ratat două mingi de break. La scorul de 3-3, Copil a avut ceva probleme pe propriul serviciu fiind nevoit să-i anuleze adversarului două mingi de break. Şi la scorul de 4-4, Copil a făcut un serviciu foarte prost şi şi-a pierdut serviciul, aducându-l pe bosniac în postura de a servi pentru câştigarea meciului. Lucru care s-a şi întâmplat.

Marius Copil pierde astfel prima lui finală ATP din carieră, la simplu masculin, însă pe propriile greşeli. A făcut erori fix când nu a trebuit şi asta l-a costat trofeul la Sofia.