Marius Copil a pierdut greu, duminică, finala ATP 500 de la Basel în faţa legendarului Roger Federer. Românul a făcut break în ambele seturi şi a condus mai tot timpul, însă elveţianul a fost mai constant şi s-a impus în două seturi. 

Marius Copil a început bine finala cu Roger Federer, reuşind să facă primul break la scorul de 1-1. A condus apoi cu 3-1, dar la 3-2 şi-a pierdut serviciul după un joc mai slab al românului. Şi după 47 de minute de joc extrem de bun, Marius Copil a pierdut primul set în tie-break scor 6-7(5-7).

În setul doi, las corul de 1-0, Marius Copil a reuşit al doilea break din finală, preluând conducerea în set cu 2-0 şi mai apoi cu 3-0 pe propriul serviciu. Însă la 4-2, Copil şi-a pierdut serviciul, iar la 4-4, românul şi-a cedat din nou serviciul după patru decizii ale sistemului Hawk-Eyea care au fost în defavoarea românului.

Elveţianul a urmat la serviciu şi după ce i-a anulat românului o minge de re-break, a închis finala cu 6-4 în setul doi.

Pentru calificarea în finala turneului de tenis de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat un cec în valoare de 209,715 euro şi 300 de puncte ATP. Iar elveţianul va primi 500 de puncte ATP şi  427,765 euro.

De luni, Marius Copil va urca pe locul 60 în lume, cea mai bună clasare a românului din întreaga sa carieră. În ciuda faptului că a pierdut a doua finală ATP din 2018, după cea ATP 250 de la Sofica, Marius Copil i-a făcut faţă cu brio lui Federer şi a jucat de la egal la egal cu legenda tenisului mondial.