Marius Berbecar a câștigat sâmbătă, medalia de bronz în finala de la paralele, în cadrul concursului de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Europene de la Baku.

După argintul de la europene, Marius Berbecar a bifat și un bronz în finala de la Baku. Românul s-a ținut bine pe aparat, a făcut un exercițiu foarte bun și pentru doar 0,133 puncte, a ratat medalia de aur.

Pentru exercițiul său, Berbecar a primit un total de 15,600. Azerul Oleg Stepko a câștigat aurul la paralele cu un total de 15.733 puncte. În timp ce medalia de argint a revenit rusului David Beliavski – 15,700.

“Îmi pare rău că medalia nu a fost de altă culoare, dar până la urmă sunt fericit că am urcat pe podium. Azi am făcut un exerciţiu aproape perfect, chiar mai bun decât în prima zi, dar ăsta e concursul. A fost foarte dificil, cu multe noutăţi, pentru că s-a schimbat formula de a concura pe aparate, şi până la urmă trebuie să mă mulţumesc şi cu această medalie. Dacă eram în altă parte probabil că alta era culoarea medaliei, dar, cum spuneam, până la urmă sunt fericit că am urcat pe podium. Consider că este un pas înainte pentru mine şi sper că la Mondialele de la Glasgow o să fie mai bine. Pentru competiţia din Marea Britanie voi pregăti un exerciţiu mai valoros în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio”, a spus Marius Berbecar.

Cristian Bățagă s-a clasat pe locul cinci în finala de la sărituri cu un total de 14.616 puncte.

Ucraineanul Oleg Verniaev a cucerit aurul la sărituri cu 15.266 puncte, olandezul Casimir Schimidt a luat argint cu 15.116 puncte și azerul Oleg Stepko bronz cu 14.966 puncte.

În finala feminină de la sol, românca Slivia Zarzu s-a clasat pe poziția a 5-a, cu 13.566 puncte. Elvețianca Giulia Steingruber  a luat aurul la sol cu 14.266 puncte, rusoaica Alia Mustafina argint cu 14.200 puncte și olandeza Lieke Weves bronz cu 13.800 puncte.