Mario Iorgulescu, arestat în lipsă, la şase luni de când a ucis un om. Beizadeaua a fugit din România

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis joi, arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Fiul şefului LPF este fugit din ţată de aproximativ jumătate de an, astfel că mandatul de arest preventiv a fost emis în lipsă.

La solicitarea procurorilor, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a dispus emiterea mandatului de arest preventiv pentru 30 de zile. Drept urmare, se va emite mandat european de arest preventiv şi urmează ca acesta să fie găsit şi extrădat în ţară.

Mario Iorgulescu este acuzat de procurori că a condus beat și drogat, în data de 8 septembrie 2019 și a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Acesta nu a oprit la semafor și a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deși limita legală era 50 de kilometri pe oră.

„Pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul (…) cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum”, se arată din referatul procurorilor.

Pe 23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost dus la o clinică din Italia, pentru că și el a fost rănit grav în urma producerii accidentului. Însă de atunci, nu a mai revenit în ţară.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.