Livia Stanciu, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a primit foloase necuvenite, nu își plătea taxele către statul român și era enervată de faptul că Adrian Năstase făcuse avere și că ea nu are bani ca să-și achite datoriile. Toate aceste informații au fost date în vileag de Mariana Rarinca, secretara soțului judecătoarei, sâmbătă seară la Antena 3.

Mariana Rarinca, femeia care a stat șase luni la închisoare, nevinovată din cauza denunțului calomnios făcut de judecătoarea Livia Stanciu, rupe tăcerea. Femeia a făcut dezvăluiri BOMBĂ, sâmbătă seară la emisiunea ”Q&A” de la Antena 3.

Mariana Rarinca a povestit sâmbătă seară la Antena 3, pe larg, dialogul purtat cu Livia Stanciu, pe marginea datoriei pe care judecătoarea o avea la ea.

Mariana Rarinca a dezvăluit faptul că Livia Stanciu se teme foarte tare de ea întrucât aceasta știe foarte multe despre familia Satanicu, întrucât a lucrat 12 ani pentru ei, în special pentru soțul judecătoarei, avocatul Andrei Stanciu.

Potrivit femeii, Livia Stanciu a ajuns Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, la ”recomandarea” deputatului PDL, Mircea Toader. Acesta i-a prezentat-o pe judecătoare lui Traian Băsescu, întrucât era prieten la cataramă cu avocatul Andrei Stanciu.

Rarinca a relatat și o discuție avută cu Livia Stanciu în casa acesteia, din 2011, când judecătoarea era enervată și deranjată de faptul că Adrian Năstase a reușit să facă avere și ea nu se mai descurcă cu banii și că nu își poate achita datoriile. Un an mai târziu, Adrian Năstase era condamnat la doi ani de închisoare completul de cinci judecători de la Înalta Curte din care culmea, a făcut parte și Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a mai povestit și faptul că Livia Stanciu era un rău platnic și către stat. Judecătoarea i-a spus femeii, care era secretara soțului ei, întrebată de aceasta, când plătește taxele la Fisc, că vin somații de plată, că lasă…să mai așteptăm un pic să se prescrie.

Așadar, ”reperul de moralitate și corectitudine”, descris de procurorii DNA în referatele de arestare, adică Livia Stanciu, era o judecătoare care NU își plătea taxele la stat și era enervată că unul din inculpații pe care-i judeca, în speță Adrian Năstase era bogat și ea săracă. Cu o astfel de atitudine este clar că judecătoarea Livia Stanciu nu a putut fi obiectivă în momentul pronunțării sentinței în cazul Adrian Năstase.

Livia Stanciu se plângea de bani deși anual, judecătoarea a încasat de la stat fabuloasa sumă de aproximativ trei miliarde de lei vechi.  În anul 2014, Livia Stanciu a încasat de la stat 273.818 lei. Adică o medie de 22.818 lei pe lună, de două ori suma datorată Marianei Rarinca.

Mariana Rarinca a spus că nu a șantajat-o niciodată pe Livia Stanciu și nici nu i-a cerut 20.000 de euro, ci doar 10.800 de lei, reprezentând drepturile salariale și plata utilităților la cabinetul de avocatură al soțului acesteia.

Mariana Rarinca a spus că i-a dat un SMS Liviei Stanciu, în iunie 2014, în care îi spunea că o să-i trimită un fax la Înalta Curte, cu datele exacte privind datoriile și că acel fax va fi trimis și presei din România. După ce a primit acest SMS, Livia Stanciu s-a dus la DNA, pe 4 iunie 2014, a făcut denunțul și a cerut ca femeia să fie interceptată și arestată. Lucru care s-a întâmplat pe 10 iunie 2014.

Pe 30 iunie 2014, Mariana Rarinca a fost trimisă în judecată în stare de arest preventiv, iar pe 18 decembrie 2014 a fost eliberată de Tribunalul București întrucât în acea zi a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Mariana Rarinca a făcut recurs iar pe 20 mai 2015, Curtea de Apel București a achitat-o definitiv și irevocabil pe motiv că fapta de șantaj nu există. Și asta în condițiile în care procurorul DNA a cerut la apel, 6 ani de închisoare cu executare pentru Mariana Rarinca.

Vineri, deranjați de cecizia celor doi judecători, DNA a făcut contestație în anulare la decizia Curții de Apel București. DNA invocă un ”conflict” din 2012, dintre Livia Stanciu și judecătoarea Risantea Gagescu, cea care alături de judecătorul Damian Dolache au achitat-o pe Mariana Rarinca.

După ce a aflat că DNA a făcut contestație în anulare, Mariana Rarinca a declarat la Antena 3, că acum se teme pentru viața ei.

Mariana Rarinca a spus că de teamă, ca un fel de poliță de asigurare, în cele șase luni de închisoare, a scris foarte mult, tot ce știe despre Livia Stanciu și că a pus bine acele înscrisuri.

Întrebată de Sandra Stoicescu dacă informațiile din acele înscrisuri ar putea-o băga pe Livia Stanciu, la pușcărie, Mariana Rarinca a spus că nu poate să aprecieze, dar cu siguranță i-ar afecta iremediabil reputația. Întrebată de moderatoare dacă are informații cu privire la faptul că Livia Stanciu ar fi luat mită, Mariana Rarinca a spus că nu are astfel de informații, însă a precizat că familia STANCIU a primit ”FOLOASE NECUVENITE”.

Cu alte cuvinte, Livia Stancu ar fi primit în decursul anilor, mai multe ”ATENȚII” pentru a da soluții favorabile în dosarele pe care le judeca. Din acest motiv, Livia Stanciu se teme de Mariana Rarinca și a făcut tot ce i-a stat în putință să o vadă în spatele gratiilor.