Marian Drăgulescu, cel mai valoros gimnast român din toate timpurile, de opt ori campion mondial, revine în forță în gimnastica mondială. Românul a cucerit medalia de aur la sărituri şi pe cea de bronz la bară, la Cupa Israelului, desfăşurată la Tel Aviv.

La aproape trei ani de la retragerea din competiţii, și după doar opt luni de antrenamente, Marian Drăgulescu cucerește o nouă medalie de aur pentru România.

Drăgulescu a cucerit două medalii la Cupa Israelului, desfăşurată la Tel Aviv, la „Hadar Yosef National Training Center”, competiţie la care au mai participat sportivi din Azerbaidjan, Croaţia, Lituania şi Israel. Astfel, în primul său concurs oficial după revenire, Drăgulescu a concurat la cinci aparate (mai puţin la inele), fiind medaliat cu aur la sărituri (nota 15,650) şi cu bronz la bară fixă (14,550).

Din echipa României au mai făcut parte Daniel Rădeanu şi Andrei Ursache, cel de-al doilea obţinând bronzul la cal cu mânere (14,250).

Următoarele teste pentru gimnaştii români vor fi reprezentante de Campionatele Naţionale, la Bucureşti, între 25-27 septembrie, precum şi în cadrul patrulaterului România-Spania-Ungaria-Norvegia (Bucureşti, în 3 octombrie).

După Naționael, Marian Drăgulescu va participa la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie, la care se vor decide sportivii şi echipele calificate direct la Jocurile Olimpice de la Rio.

Marian Drăgulescu și-a anunțat retragerea din gimnastică pe 27 noiembrie 2012, ca urmare a faptului că nu a fost selectat pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Marian Drăgulescu are la activ trei olimpiade, Sydney, Atena, Beijing, opt titluri de campion mondial, 10 titluri de campion european dar și o medalie de argint olimpică la sol în 2004.