Marian Drăgulescu a rămas în afara podiumului olimpic în singura finală în care s-a calificat. Românul a primit a treia notă din finală, la egalitate cu japonezul Kenzo Shirai, dar pentru că la Olimpiadă nu se acordă egalități, românul a fost plasat pe locul patru în final.

Marian Drăgulescu rămâne fără medalie la Rio. Românul a avut două sărituri curate însă a primit același total cu japonezul și a ratat bronzul olimpic.

Românul a obținut 15,266 la prima săritură, care-i poartă numele, iar la ce-a de-a doua a primit 15,633. Cu un total de 15,449 Drăgulescu s-a clasat pe locul doi inițial, la egalitate cu japonezul Kenzo Shirai.

A venit apoi la sărituri gimnastul din Republica Democrată Koreană, Ri Se Gwang și l-a coborât pe român pe locul trei. Bronzul i-a fost ”furat„ lui Drăgulescu de rusul Denis Abliazin care a sărit ultimul în finală, s-a clasat pe doi și l-a coborât pe român pe locul 4.

Este pentru a doua oară în istorie când Drăgulescu este afectat de acest sistem de la Olimpiadă. În 2004, la Olimpiada de la Atena, Drăgulescu a pierdut aurul la sol pentru că a avut aceeași notă cu canadianul  Kyle Shewfelt, desemnat campion olimpic cu același punctaj.

finala olimpica rio sarituri masculin