Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast român din toate timpurile, de nouă ori campion european, a reușit miercuri, în calificări la sol, un exercițiu spectaculos care îi asigură prezența în finala europeană.

Marian Drăgulescu a reușit o evoluție foarte bună la sol, dovedind mult calm și stăpânire de sine. Drept urmare, arbitrii l-au notat cu 14,666, a două notă din calificări, ceea ce îi permite accederea în finala de la sol fără niciun fel de probleme.

În calificări la sol au evoluat și românii Adelin Kotrong și Vlad Cotuna. Însă niciunul dintre ei nu au avut o evoluție care să le permită accederea în finală.

Cotuna a primit în calificări la sol doar 12.000, iar Adelin Kotrong 12,600.

Drăgulescu va evolua în calificări și la sărituri unde are mari șanse să acceadă în finală și să se bată pentru titlul european.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.