Maria Sharapova s-a calificat joi, fără niciun fel de emoții, în finala de simplu feminin de la Australian Open 2015. Numărul doi mondial s-a impus în semifinale în fața Ekaterinei Makarova.

Maria Sharapova a reușit joi, să acceadă în ultimul act la Australian Open, la patru ani distanță de când a jucat ultima finală la turneul de Grand Slam de la Melbourne.

Rusoaica, a doua favorită la Australian Open 2015, a învins-o pe Ekaterina Makarova, scor 6-3, 6-2, după o oră și 27 de minute de joc.

În finală, cel mai probabil Maria Sharapova va juca cu americanca Serena Williams, dacă americanca va reuși să treacă de Madison Keys.

Calificarea în finala de la Australian Open 2015 îi va consolida numărul doi mondial în ierarhia WTA, rusoaicei și o apropie tot mai mult de locul unu mondial.

Accederea în finală îi asigură 1300 puncte WTA, și un cec în valoare de 1.550.000 dolari australieni. Iar dacă va câștiga trofeul, va încasa 3.100.000 de dolari australieni și va primi 2000 de puncte WTA.

Dacă Maria Sharapova va juca finala cu Serena Williams și o va încinge, de luni, rusoaica va redeveni numărul unu mondial în tenisul feminin.

Maria Sharapova a câștigat o singură dată trofeul la Australian Open, în anul 2008.

foto: ausopen.com