Maria Sharapova, eliminată în turul doi la Miami. Halep poate reveni pe locul doi mondial

Eliminare bombă la turneul de tenis de la Miami, al doilea turneu Masters 1000 de puncte din 2015. Maria Sharapova,  doua favorită a competiției, a fost învinsă în turul doi de rusoaica Daria Gavrilova.

Ce n-a reușit Halep în cinci meciuri cu Sharapova, a izbutit o rusoaică de doar 21 de ani, aflată abia pe locul 97 în lume.

Maria Sharapova, locul doi mondial, a fost bătută măr de compatrioata sa, Daria Gavrilova, locul 97 WTA și posesoare a unui wild card.

Sharapova a pierdut primul set în tie-break, scor 6-7(4-7), iar în setul doi a cedat cu 3-6, după ce reușise să revină de la 1-4 la 3-4. Însă la acest scor și-a pierdut la zero serviciul, iar Daria Gavrilova a servit pentru meci, reușind să bifeze cea mai mare victorie a carierei.

Daria Gavrilova a reușit să o elimine în turul doi pe Maria Sharapova, după o oră și 50 de minute de joc, producând cea mai mare surpriză de la Miami.

Sharapova avea de apărat la Miami 390 de puncte, întrucât a jucat semifinala, unde a fost eliminată de Serena Williams. Acum, prin eliminarea în turul doi, Sharapova pierde 355 de puncte WTA.

Astfel că diferența dintre Sharapova și Simona Halep se reduce în prezent, la doar 699 puncte WTA.

Simona Halep poate să revină pe locul doi mondial, începând cu data de 6 aprilie, dacă va câștiga și turneul de tenis de la Miami.

Însă trebuie să treacă în semifinale de Serena Williams, asta dacă nu cumva, Monica Niculescu reușește să o elimine pe americancă în turul doi și să-i ia revanșa după înfrângerea de la Indian Wells.