Eliminare bombă la la Roland Garros. Deținătoarea trofeului, Maria Sharapova, locul doi mondial, și a doua favorită în acest an, a fost eliminată în optimi de finală de cehoaica Lucie Safarova.

Maria Sharapova a fost eliminată luni, în optimi de finală de cehoaica Lucie Safarova, în două seturi, scor 6-7(3-7), 4-6.

Astfel că după eliminarea româncei Simona Halep în turul doi, niciuna dintre cele două finaliste de anul trecut, nu au ajuns să-și apere punctele câștigate.

Însă, eliminarea de azi a rusoaicei reprezintă o veste uriașă pentru Halep care rămâne pe locul trei mondial și după Roland Garros.

Eliminarea prematură de la Roland Garros o costă scump pe Maria Sharapova. Rusoaica pierde 1760 de puncte WTA. Astfel că Simona Halep rămâne pe locul trei mondial, iar Petra Kvitova are toate șansele să urce pe locul doi mondial. În timp ce Sharapova va cădea pe locul 4 mondial.

De această eliminare profită cel mai mult Serena Williams care are astfel cale liberă spre un nou trofeu la Roland Garros.

Azi, în optimi de finală la simplu feminin la Roland Garros joacă și românca Andreea Mitu, în compania belgiencei Alison van Uytvanck.