Maria Sharapova recunoaşte public că o urăşte pe americanca Serena Williams. Rusoaica pune totul pe seama rivalităţii din circuitul WTA.

Sharapova a povestit, în autobiografia ei, despre rivalitatea cu Serena Williams, dusă la extrem. Americanca are un palmares zdrobitor în faţa Mariei Şarapova, 19-2.

Prima victorie obținută de Maria Şarapova în fața Serenei Williams a fost în 2004, în finala de la Wimbledon, iar rusoaica simte că de atunci Serena o urăște.

„Eu şi Serena Williams nu vom fi niciodată prietene. Vom rămâne mereu adversare. Am fost norocoasă să-mi fac suficienţi prieteni la începutul carierei mele, care sunt încă importanți pentru mine. Cred că Serena m-a urât pentru că eu am fost puștoaica slabă care a învins-o la Wimbledon, contrar tuturor așteptărilor. Dar, cel mai mult, cred că m-a urât pentru că am auzit-o plângând„, a spus Maria Şarapova în autobiografie, preluată de Digisport.

Maria Sharapova nu trece printr-o eprioadă prea bună în circuitul WTA. Revenită în circuit în 2017 după un an de suspendare, rusoaica a fost eliminată marţi, în primul tur la Stuttgart, de către franţuzoaica Caroline Garcia.