Eliminare bombă la turneul de tenis de la Stuttgart. Maria Sharapova, locul doi mondial și principala favorită a competiției, a fost învinsă joi seară, în turul doi, în mod surprinzător de Angelique Kerber.

Sharapova a câștigat primul set cu 6-2, după care l-a cedat la limită pe al doilea cu 5-7. Ca mai apoi, în setul trei să cadă complet. Nemțoaica a reușit să se impună în setul decisiv cu scorul de 6-1.

Astfel că după două ore și 27 de minute de joc, Angelique Kerber și-a luat revanșa în fața rusoaicei după eliminarea de anul trecut din semifinale de la Stuttgart.

Eliminarea prematură de la Stuttgart o costă scump pe Sharapova. Pe lângă faptul că pierde 470 de puncte și 100.000 de euro, rusoaica va pierde și locul doi mondial.

De luni, Simona Halep revine pe locul doi mondial, poziție pe care a mai deținut-o și în 2014 timp de 56 de zile.

Indiferent dacă merge mai departe în turneul de la Stuttgart, unde este calificată în sferturi de finală, Simona Halep urcă de luni pe locul doi mondial.

Acest lucru o ajută enorm pe româncă, întrucât la turneul Masters de la Madrid va fi cap de serie numărul doi și o va putea întâlni pe Serena Williams doar în finală.

dacă își va apăra punctele câștigate în 2014 la Madrid, când a jucat finala cu Sharapova, Simona Halep poate merge la turneul de Grand Slam de la Roland Garros din postura de cap de serie numărul doi.