România e la un pas de a rămâne fără maneliști!!! Cântăreții de manele amenință că plecă din România dacă Fiscul le ia la bani mărunți averile nedeclarate și pentru care nu plătesc impozite.

Supărare mare în rândul maneliștilor după ce Fiscul a anunțat că de azi le ia la verificat averile colosale pe care le au dar pentru care nu plătesc taxe și impozite.

Maneliștii ies la atac și amenință că părăsesc România dacă inspectori Fiscului le vor verifica averile.

Celebra artistă de manele și muzică lăutărească, Cornelia Catanga, spune că a vorbit cu mai mulți colegi de breaslă și sunt gata să dea bir cu fugiții ca să nu rămână fără averi.

Așa cum doctorii au plecat în străinătate, așa vom pleca și noi dacă ANAF o să ne ceară impozite”, a spus Catanga pentru curentul.ro.

ANAF a anunțat că va controla în perioada următoare persoanele care au dobândit venituri pentru care există suspiciunea că nu au fost impozitate.

Într-o primă etapă, urmează să fie cercetate 313 persoane, care intră în categoria „persoane cu venituri volatile”. Aici vorbim despre manelişti, interlopi, cămătari, vrăjitoare.

Toţi cei care au averi dubioase vor fi călcați de Fisc.  Banii cheltuiţi fără număr şi nedeclaraţi, vilele de lux, maşinile foarte scumpe, bijuteriile, toate vor trebui justificate în faţa autorităţilor.

Potrivit ANAF, în categoriile care vor fi verificate de inspectori intră:

– Patroni bogați de firme sărace
– Persoane cu venituri din activități ilegale
– Persoane cu venituri volatile (care activează în showbiz)
– Alte persoane care nu intră în niciuna din categoriile de mai sus dar care prezintă risc fiscal ridicat

În vizorul Fiscului se află cei care au împrumutat firma la care sunt asociați sau acționari cu sume peste 200.000 de lei, cei care cumpară bunuri sau case valorând peste 70.000 de euro, mașini mai scumpe de 25.000 de euri ori au depozite anuale ce depășesc 150.000 de lei.

Potrivit analizei de risc efectuate de ANAF, în final, 7.879 de contribuabili vor fi verificați amănunțit, iar 4.723 dintre aceștia prezintă un grad ridicat de risc fiscal, în timp ce restul sunt rude cu ei.

Verificările se vor face doar pe ultimii patru ani, fiindcă doar pentru această perioadă se poate aplica legal procedura de control a veniturilor.

Inspectorii Fiscului vor solicita informații de la autoritățile publice, dar și de la bănci, notari și de la cei care au avut raporturi economice sau juridice cu persoana verificată.

60 de inspectori ANAF se vor ocupa de cercetări în toată țara pentru a verifica averile maneliștilor și românilor care nu plătesc taxe și impozite la stat dar se lăfăie în lux.