Celebrul magiunu de prune de Topoloveni a devenit cunoscut în toată lumea. Produsul tradiţional românesc va fi promovat în Japonia, America, Emiratele Arabe, Vietnam și Brazilia.

Magiunul de Prune Topoloveni va fi promovat în Emiratele Arabe și Vietnam cu fonduri europene în valoare de 775.000 euro. Magiunul va fi rpezent şi la târguri și expoziții în Japonia, America și Brazilia.

„Ne mândrim cu faptul că la nivel european am deschis drumul la Institutul Internațional de Gust și Calitate de la Bruxelles, ca firmă 100 % românească, unde am primit 2 Stele Michelin – din maxim 3-la Monde Selection, tot din Bruxelles, unde am fost medaliați cu bronz și argint pentru Dulceața fără zahăr adăugat sau aditivi, dulceață obținută conform unui brevet internațional de invenție. Faptul că în fabrica noastră nu folosim zahăr adăugat sau aditivi, în niciun produs, ne clasifică în topul celor mai bune unități de producție din industria alimentară. Am reușit astfel să avem ca scop suprem sănătatea consumatorilor” a declarat Directorul Comercial Sonimpex Topoloveni, Diana Stanciulov.

Datorită acestor realizări pe plan național și internațional, MADR a înregistrat la OSIM cu numărul 1 în Registrul Național al denumirilor de origine protejată, ca produs tradițional – Magiun prune Topoloveni – încă din 2009. Înregistrarea a fost prima etapă pentru recunoașterea la nivelul Uniunii Europene prin sistemul de calitate european al indicațiilor geografice, ca Indicaţie Geografică Protejată, din 7 aprilie 2011.

Prin recunoașterea europeană, compania a accesat fonduri europene pentru promovarea tradiționalului, unicului și autenticului Magiun de prune Topoloveni în Norvegia, Elveția, Rusia, America, Emiratele Arabe Unite, iar acum în Vietnam și din nou UAE.

Magiunul a fost protejat cu Indicaţia Geografică Protejată, în Canada și Japonia de Comisia Europeană.

Magiunul de prune Topoloveni a reprezentat un cadou prețios oferit de Președinția României, Guvernul României, Senat sau Parlament. Aceste Instituții l-au recunoscut ca Brand al României.