Atac terorist la Berlin, capitala Germaniei. Un camion a intrat luni seară, în piața organizată în centrul orașului Berlin, omorând mai multe persoane și rănind altele câteva zeci. Bilanțul inițial indică cel puțin nouă morți și 50 de răniți.

Potrivit relatărilor din presa germană, camionul a intrat în zona pietonală, a circulat printre standurile târgului și a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Crăciun din centrul târgului.

Șoferul camionului a fugit de la locul faptei iar poliția a pornit pe urmele sale. Prima ipoteză a forțelor de securitate se referă la un atac terorist, deși pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt.

„Putem confirma nouă morți și mulți răniți. Mulți colegi sunt în Breitscheidplatz pentru a investiga ce s-a întâmplat”, a scris poliția pe contul său oficial de Twitter, după ce informase mai înainte că un camion a lovit numeroși trecători.

Poliția berlineză le-a cerut luni seara locuitorilor capitalei Germaniei, prin intermediul rețelelor sociale, să rămână în case și să evite răspândirea de zvonuri, după ce s-a confirmat că cel puțin nouă persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma intrării unui camion în zona pietonală a unui târg de Crăciun

În luna iulie, 86 de persoane au murit la Nisa după ce un camion a intrat într-o zonă pietonală într-un atentat revendicat mai apoi de Stat Islamic.

Atacul terorist din Berlin vine la câteva ore după ce Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost împușcat mortal de un polițist turc la Ankara.